Instruccions per ser feliç: no confondre amb els sentiments

Instruccions per ser feliç: no confondre amb els sentiments

dilluns 25 d'octubre 2021 - 10:00
Instruccions per ser feliç: no confondre amb els sentiments

Avui em trobava amb una amiga al mercat. En preguntar-li com li anaven les coses em diu que podrien anar millor. M'explica que ara li costa ser feliç, se sent confosa i trista.

Crec que s'equivoca. Crec que està confonent sentir-se alegre amb ser feliç. Si volem ser feliços hem de ser capaços de no confondre'ns amb els sentiments.

M'explico.

Quan estic content i tinc l'energia alta és un bon moment per gaudir. El que he de fer en aquestes circumstàncies és gaudir del que visc, gaudir de l'instant ple d'alegria. Senzill, oi?

Però què fer quan estic trist o m’embarguen altres sentiments?

Encara que sembli estrany, per créixer interiorment és molt millor aquesta segona circumstància, ja que ens ajuda a treballar les àrees de la nostra vida que encara no hem conquerit. Quan ho haguem fet (i per a això, l'autoconeixement, la neteja dels traumes inconscients i les set eines de l'amor són fonamentals) la pau interior i la felicitat seran contínues i permanents.

Quan desitgem créixer interiorment, hem de beneir i agrair els moments emocionalment convulsos perquè són un ocasió extraordinària de creixement. Diuen que una mar en calma mai ha donat experiència a cap capità de vaixell. Quan les nostres emocions estan revoltes, com un mar a maror, és una ocasió d'or per recordar-nos que "la nostra pau és massa important com perquè les coses que ens preocupen ens la robin", per recordar-nos que "passi el que passi, senti el que senti, he pres la ferma decisió de fer-me feliç "i per, finalment, intentar comprendre què és el que no estem acceptant.

Quan l'acceptació sigui un fet i res que no es comprengui pugui acceptar-se, els meus sentiments i emocions tornaran a amainar, la meva energia pujarà i la meva felicitat brillarà amb claredat.

Els moments difícils són els més útils! En els moments més difícils és quan recordar-nos la nostra promesa de fer-nos feliços donarà més fruit!

Per això escric ara aquest breu article: per compartir-ho amb la meva amiga que aquest matí em deia en el mercat que les coses podien anar-li millor perquè anímicament estava trista. És al contrari, just perquè ara tinc tristesa puc donar un pas de gegant en la meva manera de tractar-me. Que cap sentiment em digui si sóc o no sóc feliç! La felicitat no és un sentiment encara que sí ho sigui l'alegria o la tristesa, per exemple, sinó la decisió de comprendre el que visc, per acceptar-ho de ple cor.

Jo em prometo fer-me feliç en cada ocasió. I tu?

 

Article original: DanielGabarro.com

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de danielgabarro
La meva feina és acompanyar, ajudar i inspirar les persones i les organitzacions per transformar-se positivament.
Segueix-me :

Altres entrades del autor