La mare que et va parir!

La mare que et va parir!

diumenge 07 de maig 2017 - 09:00
La mare que et va parir!

Sí, aquesta sóc jo! La mare que et va parir! Només, o ja, fa vuit mesos, depèn de com ho miris. I avui celebrem el meu primer dia de la mare. N’havia celebrat molts fins ara, però sempre com a filla. Els primers records que tinc són d’aquells treballs manuals que preparaves a l’escola amb tot l’amor i il·lusió del món per donar-li a la teva mare a la sortida. Un dibuix amb un t’estimo, una planta amb el test pintat amb les mans, un marc de fotos fet amb pasta de paper... 

Després arriba el moment que li demanes diners al pare per poder anar a comprar a la botiga de la cantonada una figureta que t’ha agradat i creus que li encantarà. I ara la veus i penses, mare meva! Doncs sí, ella! La teva mare. Potser no li va agradar, però segur que la guardarà tota la vida.

I és que és ara quan ho entens tot, quan veus que tenia tota la raó del món quan deia LA frase: “quan siguis mare ho entendràs!”. 

El què? Doncs tot. No només entens sinó que valores. Valores moltíssim. Veus el teu dia a dia i imagines com seria el de la teva mare i com s’ho feia. I parlo com una mare més que primerenca, amb només vuit mesos d’experiència, però puc afirmar que han sigut els vuit mesos més intensos, durs i al mateix temps bonics, de la meva vida. N’he tingut més que suficient per valorar el seu esforç, dedicació, paciència, lluita, patiment, cansament i, sobretot, amor infinit.

I la mires amb uns altres ulls, uns ulls d’admiració, d’agraïment, de complicitat, de saber que ho ha donat tot per tu, que s’hi ha deixat la pell i que segurament mai li has agraït prou. 

I penses el mateix quan veus altres mares. Al carrer, al parc, al supermercat, al metge... Cadascuna a la seva manera. Unes donant el pit, altres biberó, portejant o amb cotxet, fent collit o amb bressol, triturat o sòlids, treballant o no... Però totes mares i donant el 100% pels seus fills, convençudes que la seva manera és la millor. I ho és, perquè és la teva manera, i ho estàs fent bé. 

Ara que sóc mare, ara que ho entenc. Gràcies mamà! T’estimo!

I a totes les mares, que tingueu un molt bon dia! Sou genials!

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de Laia_2902
Apassionada del món audiovisual i la comunicació. Vaig néixer a Lleida el 16 de gener de 1984. Havia boira i feia molt fred. Suposo que per això m'encanta l'estiu i intento sempre veure les coses clares (com a mínim enfocades). Ara també aprenent de mare.
Segueix-me :

Altres entrades del autor