Lactis i incidència de càncer

Lactis i incidència de càncer

dilluns 06 de febrer 2017 - 11:15
lactis
Formatge, llet i iogurts

La setmana passada em va arribar un comunicat del Col·legi de Dietistes que parla de la Postura Científica sobre els lactis i la incidència de càncer. Considero que és un tema important per a tots i per això us en faig un resum.

Coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer, que va ser dissabte 4 de febrer, el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya i la Federació d’Entitats contra el càncer presenten una revisió de les evidències científiques sobre l’associació entre el consum total de làctics (llet, formatge i iogurt) i el risc de desenvolupar càncer de còlon, estómac, mama, ovari, pròstata i bufeta realitzades des del 2005 fins al 2015.

Després d’estudiar 12 estudis en la revisió del càncer de còlon, 5 estudis en la de càncer d’estómac, 17 estudis en el càncer de mama, 6 estudis en el càncer d’ovari, 21 estudis en el càncer de pròstata i 9 estudis en el càncer de bufeta aquesta comissió d’estudi observa que el consum habitual de lactis s’associa amb menys risc de desenvolupar càncer de còlon i podria augmentar el risc del de pròstata i a la vegada descriu que no existeix suficient evidència per mostrar una relació entre el consum de lactis i el càncer d’estómac, mama, ovari i bufeta.

Així doncs, sembla que el consum de lactis suggereix una certa protecció pel càncer d’estómac, mama, ovari i bufeta, i també s’associa amb un menor risc de desenvolupar càncer de còlon. En canvi, consumits en grans quantitats, més altes a les recomanades, podrien incrementar el risc de desenvolupar càncer de pròstata, tot i que calen més estudis al respecte.

Sembla ser doncs, que els dietistes nutricionistes continuarem recomanant el consum de lactis de forma habitual seguint les recomanacions de les guies dietètiques, ja que són una font important de proteïna d’alt valor biològic, i aporten lactosa, Calci, Fòsfor, iode, Vit A, B2 i B12, essent nutrients clau per una alimentació saludable i equilibrada.

Seguint les recomanacions del sentit comú, cal buscar l'equilibri en els aliments, no abusar-ne de cap i menjar-ne de tots.

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de laiamosella
Sóc diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i emprenedora. Treballo des del 2002 en el camp de la reeducació alimentària, ajudar a canviar hàbits alimentaris és un dels aspectes més enriquidors de la meva feina. Al 2012, juntament amb Isolda Nogareda, creem Diet à Porter, un espai de nutrició a la xarxa, des d'on contribuïm en la millora de la salut i en la reeducació alimentària. M’encanta fer esport estant en contacte amb la natura i la neu. Pujar muntanyes amb els esquís o els grampons als peus, em dóna força per estar sempre al 100%.
Segueix-me :

Altres entrades del autor