Pastís de formatge i speculoos

Pastís de formatge i speculoos

dijous 02 de juny 2016 - 09:15
Pastís de formatge i speculoos

Algú es preguntarà que és això de l'speculoos?? Són unes galetes nadalenques tradicionals de Bèlgica, Holanda, Alemanya i el nord de França. Tenen un sabor característic gràcies a les espècies que s'utilitzen per fer-les: canyella, nou moscada, clau, gingebre, cardamom i pebre blanc, i molts les haureu provat perquè aquí ja fa uns anys que molts bars les fiquen com acompanyament dels cafès. El pastís d'avui està fet amb crema d'speculoos de la marca Lotus, que ja pot trobar-se a molts supermercats i que animo a que proveu, està deliciosa!

Ingredients (motlle de 20 cm):

Base:

  • 140 gr de galetes (les que més us agradin, jo he utilitzat les Núria 0% sucre de Birba)
  • 100 gr de crema d'speculoos

Farcit:

  • 400 gr de formatge d'untar
  • 200 ml de nata per muntar
  • 5 fulles de gelatina
  • 85 gr de sucre morè
  • 2 cullerades soperes de crema d'speculoos

Cobertura:

  • 6 galetes d'speculoos Lotus o similars

Passos a seguir:
Comencem preparant la base. Triturem les galetes, les barregem amb la crema d'speculoos i folrem la base d'un motlle desmuntable de 20 cm amb aquesta mescla, deixant-la ben premsada. Reservem a la nevera durant almenys 30 minuts.

Per preparar el farcit comencem ficant les fulles de gelatina en remull amb aigua freda durant uns 10 minuts. Mentrestant agafem un cassó i hi escalfem la nata sense que arribi a bullir. Afegim el sucre, mesclem fins que es desfaci i afegim el formatge i continuem mesclant amb unes baretes manuals fins que ens quedi ben integrat i la mescla sigui fina. Finalment escorrem les fulles de gelatina i també les afegim i integrem.

Repartim aquesta massa per sobre de la base, deixem a temperatura ambient una estona i reservem a la nevera durant almenys 6 hores o millor tota la nit.

Abans de servir la cobrim amb 6 galetes d'speculoos triturades.

Cuinant entre llibres
 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de aspoleta_2646
Em dic Eva, visc en un poble de la plana de Lleida i sóc bibliotecària. Ja fa uns anys que la cuina forma part del meu dia a dia i en aquest blog no pretenc res més que recollir les receptes del què cuino.
Segueix-me :

Altres entrades del autor