Pollastre a la cervesa

Pollastre a la cervesa

dijous 16 de febrer 2017 - 09:15
Pollastre a la cervesa
Pollastre a la cervesa

Avui vinc amb una altra recepta de pollastre, la carn que més acostumem a menjar a casa. És una recepta de cuina tradicional, i l'hem fet amb les verdures que teníem per la nevera.

Us ho explico!

Ingredients:
6 pernilets de pollastre
330 ml de cervesa
2 grans d'all
1 ceba
2 pastanagues
8 xampinyons
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot groc
1 fulla de llorer
1 rama de farigola
2 c/p de farina
oli d'oliva
pebre negre
sal

c/p = cullerada de postre

Passos a seguir:
Netegem totes les verdures i les preparem. Piquem les cebes i els alls, tallem les pastanagues a rodanxes, els xampinyons a quarts i els pebrots a tires. Reservem.

En una cassola escalfem 4 cullerades d'oli d'oliva i daurem el pollastre prèviament salpebrat durant uns minuts. Quan comenci a tenir color abaixem el foc i afegim les pastanagues, els xampinyons i la ceba, ho sofregim uns 5 minuts, incorporem els pebrots i els alls i ho ofeguem un parell de minuts més.
Empolvorem amb les dues cullerades de farina i remenem per integrar-la, moment en que afegim la cervesa i deixem coure fins que redueixi a la meitat, aproximadament uns 10 minuts. Afegim 250ml d'aigua, la fulla de llorer i la farigola, salpebrem i continuem la cocció a foc suau durant uns 35 minuts o fins que la carn estigui tendra. Ho removem de tant en tant amb una cullera de fusta, i cap al final de la cocció provem i rectifiquem el punt de sal si fa falta.

Aquesta és una recepta genial per gastar les verdures que tingueu per la nevera, i també podeu fer-ne més quantitat si sou més comensals o per poder congelar, us portarà pràcticament la mateixa feina (poca) ;)

Font: Cuinant entre llibres

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de aspoleta_2646
Em dic Eva, visc en un poble de la plana de Lleida i sóc bibliotecària. Ja fa uns anys que la cuina forma part del meu dia a dia i en aquest blog no pretenc res més que recollir les receptes del què cuino.
Segueix-me :

Altres entrades del autor