"Toy Story 4": l'aventura continua

"Toy Story 4": l'aventura continua

dimecres 17 de juliol 2019 - 20:45
"Toy Story 4": l'aventura continua

Semblava que Toy Story-3 havia de tancar ara fa 9 anys una trilogia esplèndida difícil de superar. Potser aquesta nova entrega no està a l'alçada de les anteriors però s'hi atansa de manera atrevida i sense complexos tot i que ens quedarà la pregunta de si realment era necessària una quarta part. Anem a pams.

"Toy story-4" és una bona pel·lícula d'aventures i d'entreteniment, amb autoreferents ben trobats i amb les temàtiques universals que fa temps acompanyen la franquícia: l'amistat, el grup, la recerca d'un mateix, els creixement personal, la confiança, la sinceritat, l'acceptació de la separació o la pèrdua. Temàtiques i guions que aconsegueixen superar l'etiqueta de "infantil" per aconseguir una proposta "familiar" adaptada a totes les edats. Una proposta juganera i divertida a la recerca d'una autenticitat idealitzada i també simplista que s'ubica en aquest cas en una fira d'atraccions de l'Amèrica rural.

Disposar de personatges-joguines té el clar avantatge de no envellir mai i veure passar les generacions d'humans davant el seus ulls mantenint aquell aspecte i identitats originals. En aquest sentit es fa difícil referenciar el passat dels personatges en algunes escenes de la peli.

Malgrat tot trobarem un equilibri ajustat entre l'acció esbojarrada i les escenes entranyables o entre les decisions impulsives i la reflexió amistosa, tot ben embolicat d'una animació impecable i un guió precís i imaginatiu que ens regalen uns nous personatges que, fins i tot, fan una mica d'ombra als protagonistes de sempre. En aquest punt cal destacar la portentosa creativitat i simplicitat de Forky, una simpàtica parella de peluixos que acaben protagonitzant unes escenes finals memorables, una pretensiosa nina de porcellana o un motorista petulant i atrevit que acabaran conformat un grup amb una disparitat atrevida i un atractiu inqüestionable.

L'obra mestra de la trilogia original no s'ha superat, és realment molt difícil!,  però podreu gaudir d'una digna prolongació amb els elements creatius i la fermesa juganera que caracteritzen el món de Pitxar. (8/10)

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de MacPelegri
Exdocent i amant a temps parcial del cinema com a experiència vital, emotiva i onírica. Fugitiu dels meus fantasmes als quals intento deixar sempre fora de la sala.
Segueix-me :

Altres entrades del autor