Miguel Gallardo

Talent Lleidatà

Miguel Gallardo

Miguel Gallardo

Miguel Ángel Gallardo, conegut com a Miguel Gallardo, neix a Lleida l'any 1955. És dibuixant, guionista de còmic, dissenyador i il·lustrador.

 

Influit de ben jove per artistes com Breccia, Crepax, Mordillo o Pratt, va iniciar els seus estudis a l'escola Massana de Barcelona i va començar la seva carrera professional il·lustrant el cèlebre Makoki, personatge icona de l'underground dels anys 80 i de la qual en va ser el director de la seva primera etapa. Pels volts de 1974 havia publicat a la revista Star. Actualment col·labora habitualment il·lustrant per La Vanguardia, i diferents revistes i publicacions d'àmbit nacional i internacional, com el Herald Tribune, el New York Times o The New Yorker. És coautor, juntament amb Angels Ponce, de la guia sobre discapacitat 'Que le pasa a mi niño?'.

 

Gallardo ha guanyat diversos premis del Saló del Còmic de Barcelona, dos SND (Society of Newspaper Design), un Serra d'Or pel llibre abans mencionat, un Premi Gràffica i un premi d l'APIC per les seves il·lustracions a La Vanguardia.

 

L'any 2007 publica 'María y yo', una novel·la sobre les aventures i els viatges amb la seva filla, que té autisme. Per aquest treball va guanyar el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya, del qual se'n va fer, l'any 2009, un documental, que es va presentar a l'ANIMAC de Lleida, juntament amb Rolf & Flor, un llibre disc conjunt amb The Pinker Tones. Darrerament es dedica intensament a l'especte educatiu de la il·lustració, donant classes i tallers dins del món de la discapacitat, a la qual està molt compromès. Dins d'aquesta darrera etapa també ha treballat en projectes com "Más y mejor ayuda" o d'altres juntament amb Oxfam.

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta

Quina opinió et mereix el transport públic a Lleida?