Escanyabocs

Esdeveniment

Escanyabocs

Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots
La Seu d’Urgell celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de setembre la tretzena edició de l’Escanyabocs, previst pel passat mes de maig i ajornat a causa de la situació sanitària. L’edició d’enguany incorpora un Open d’Escalada com a novetat i manté les proves tradicionals: el trail running, el raid d’aventura, la cursa d’orientació nocturna, la marxa nòrdica i la pedalada BTT. El Parc del Segre es mantindrà com a centre neuràlgic de l’Escanyabocs.

Els companys de la UEU estan treballant en el disseny d'un nou recorregut per a la prova de 2020. A falta de tancar els recorreguts definitius i detallats, us podem avançar que la cursa passarà per camins i corriols del municipi de Valls del Valira i que hi haurà dos recorreguts:

 • RECORREGUT CURT: Entre 10 i 15 km de distància i 800-900 metres de desnivell positiu.
 • RECORREGUT LLARG: Entre 20 i 25 km de distància i 1.400-1.500 metres de desnivell positiu.

Reglament Trail Running Escanyabocs

Orientacions per a la cursa:

 • La sortida de les dues curses es farà a la mateixa hora, dissabte 19 de setembre a les 09:00h.
 • Els corredors que vulguin avançar d'altres en punts del recorregut estrets hauran de demanar pas. Els corredors avançats hauran de cedir el pas.
 • Les dues curses discorren per camins i corriols, amb un mínim de tram d'asfalt en la sortida i l'arribada.
 • Les dues curses Trail Running puntuen per la classificació de l'Escanyabocs de Ferro.
 • La setmana anterior a la prova, i en funció de la previsió meteorològica, l'organització comunicarà el material obligatori per a la cursa.

Obligacions dels participants:

 • Tots els participants tenen l'obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l'organització i dels jutges de la cursa. En cas de desobeir directrius de seguretat indicades per l'organització, el corredor serà desqualificat de la prova.
 • Tots els participants tenen l'obligació d'assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats.
 • Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho a l'organització a través del control més proper al lloc de la retirada, i passar per meta.
 • El corredor és el responsable de validar els temps de pas i de meta fent visible el seu dorsal o fent ús del sistema de cronometratge que l'organització estableixi.
 • És responsabilitat dels participants portar l'equip i material adequat per a la cursa. També és responsabilitat de cada participants l'haver obtingut els coneixements teòrics i pràctics necessaris per poder participar en les curses, així com del seu propi estat físic.
 • Els participants estan obligats a portar el dorsal facilitat per l'organització. Aquest es portarà en un lloc visible a la part davantera (pit) durant tota la prova i no es podrà doblegar ni retallar.

Reglament:

Els participants estan obligats a presentar el DNI per tal de recollir el dorsal i sempre que la organització el demani. 

 • Infraccions i sancions 

a) Existiran tres tipus d'infraccions, lleus, greus i molt greus. Les infraccions lleus i greus es penalitzaran en temps des de 3 minuts fins a la desqualificació. Les molt greus, significaran la desqualificació immediata del corredor. 

b) Infraccions lleus i greus: 

 1. Tallar o escurçar el recorregut sortint de l'itinerari indicat. 
 2. Anticipar-se al senyal de sortida. En aquests dos casos l'organització de la prova aplicarà una sanció del doble de temps que s'estima hagi pogut guanyar amb la infracció. 
 3. Refusar portar el dorsal al pit, o dur-lo doblegat o retallat durant la cursa. El corredor serà relegat a l'última posició 

c) Infraccions molt greus. La sanció és la desqualificació directa. 

 1. Fer servir qualsevol mitjà de transport o locomoció durant tot o part del recorregut. 
 2. Llançar deixalles, forà dels llocs designats desprès de cada avituallament o en qualsevol punt de la cursa. 
 3. No guardar respecte absolut a les més essencials normes esportives de companyonia i de respecte a la natura. 
 4. Qualsevol desconsideració amb els jutges, membres de l'organització o participants de la cursa. 
 5. Serà motiu de desqualificació no portar el calçat adequat per una cursa de muntanya o el material obligatori marcat per l'organització. 
 6. Finalitzar la prova més tard de l'hora de tancament del control d'arribada, fixada per l'organització.
 7. No passar pels controls de pas o fer-ho més tard de l'hora de tancament del mateix. 
 8. Rebre ajuda externa fora dels llocs permesos (avituallaments).
 9. Portar un dorsal fals o corresponent a un altre persona.

d) Serà motiu de desqualificació la ingestió de productes de dopatge.

Per qualsevol altra qüestió no referida se seguirà el Reglament Oficial de la FEEC 

Els companys del ACE Bombers Seu estan treballant per posar a punt el Raid, la prova més completa de l'Escanyabocs, la que està dedicada als fanàtics dels esports en l'entorn natural i que accepten els reptes més variats.

L'objectiu és mantenir l'exitós format dels darrers anys, conservant les proves que s'han anat incorporant i mirant d'incloure alguna novetat més. Reptes com l'escalada, l'orientació per relleus i a memòria, el pont tibetà i altres sorpreses faran del raid la prova més divertida i estimulant de l'Escanyabocs.

Com sempre, i per gaudir-ho de la millor manera, la prova estarà limitada a 100 parelles i es farà el dissabte 19 de setembre. 

A l'Escanyabocs, busquem oferir-vos un raid d'aventura per a iniciats i no iniciats en el món dels raids. El nivell serà tan exigent com vosaltres els participants vulgueu, perquè el ritme de cada equip serà el que determini la duresa de la prova.

Reglament Raid Escanyabocs 

- Els participants en el Raid Escanyabocs '20 han de tenir un mínim d'experiència en la pràctica de la btt, trekking i córrer.

- Els participants menors de 18 anys necessiten un permís de les persones progenitores que caldrà omplir en el formulari d'inscripció. Sense aquest permís no es permetrà la sortida dels menors.

- L'organització declina qualsevol responsabilitat en els accidents que es puguin produir durant la celebració del Raid Escanyabocs '20.

- La inscripció al Raid Escanyabocs '20 suposa l'acceptació de la totalitat del seu reglament.

- El preu de la inscripció inclou la seguretat i logística de l'esdeveniment, la quota d'assegurança específica del raid, mapes, llibre de ruta, premis i avituallament.

- La recepció dels equips tindrà lloc el dissabte al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell.

- L'edició del Raid Escanyabocs '20 està limitada a 100 parelles.

- La sortida serà al mateix Parc del Segre a les 16:00h.

- Els equips han de portar,obligatòriament el següent material:

 • Una brúixola.
 • Un telèfon mòbil.
 • Manta de supervivència.
 • Una farmaciola (amb un mínim d'esparadrap, sèrum i gasses).
 • Funda porta mapes.

- A nivell individual cal portar, obligatòriament, el material següent:

 • Dipòsit d'aigua.
 • Menjar.
 • Gorra o Buff.
 • Impermeable.
 • Bicicleta de muntanya.
 • Casc de BTT.

Si un equip, un cop inscrit, no es presenta al Raid Escanyabocs '20 perdrà la inscripció.

Els amics del Club Xinoxano Orientació mantenen el format d'una única cursa d'orientació nocturna amb característiques especials. Dos recorreguts, un d'una hora i un de dues per la zona urbana i també per les rodalies de la Seu. 

El programa de l'Escanyabocs '20 us ofereix la possibilitat de participar en una prova d'orientació nocturna, urbana i una mica més. A l'abast de tots els públic però amb un format diferent a l'habitual que la convertirà en un repte per als participants.

Urbana i nocturna, tot un clàssic de l'Escanyabocs.

Però per mantenir l'esperit inicial de l'Escanyabocs, us oferim la tradicional orientació nocturna amb una versió ampliada i millorada. Els especialistes del Club Xinoxano Orientació estan acabant de perfilar els detalls de la prova que us farem saber aviat.

El format d'aquesta cursa permetrà que en gaudeixin els practicants habituals i també afavorirà la participació de molta gent no iniciada en les curses d'orientació, començarà a les 20:30 i, la cursa de dues hores, formarà part del conjunt de proves que puntuen per a l'Escanyabocs de Ferro.

La prova d'orientació nocturna es controlarà amb el tradicional sistema de pinces i targetes.

Donada la situació actual, que ha condicionat moltíssim els treballs previs de desbrossament i adequació dels circuits, i també el nivell de participació, conjuntament amb els amics de la Unió Ciclista Urgellenca hem decidit modificar el plantejament de la Pedalada BTT d'aquesta edició.

Els treballs de descoberta de camins i circuits inèdits que es van iniciar però que no s'han pogut realitzar, els guardarem per l'edició de 2021 que esperem que es pugui desenvolupar ja amb total normalitat i amb el grau de participació al que ens teniu acostumats.

Així doncs, per a l'edició de 2020, recuperarem dos dels circuits realitzats l'any passat, una de les edicions més ben valorades per tots vosaltres i que, al ser més recents, s'han pogut adequar amb més facilitat.

Així doncs, us proposem recordar les sensacions viscudes l'any passat amb el circuit mitjà i el curt.

 • Circuit mitjà: 45 km i sobre 1.200 metres de desnivell positiu.
 • Cursa curta: 35 km i sobre els 865 metres de desnivell positiu.

Consulta aquí els recorreguts i els perfils

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs '20 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per dotzena edició consecutiva, organitzada, després de les darreres fantàstiques propostes, per l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell.

Durant aquests dies s'està acabant de lligar el recorregut, en coordinació amb els organitzadors de la Pedalada BTT per tal de complementar l'oferta i evitar interferències.

El format es mantindrà similar al de les darreres edicions amb l'oferta de dos recorreguts complementaris i tindrà lloc el diumenge 20 de setembre. Us en mantindrem informats!!!

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa vuit anys, la promoció d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit assolit en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs ’20 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Amb l'objectiu de seguir augmentat la singularitat de l'Escanyabocs i el seu caràcter referent en les activitats esportives en el medi natural, en aquesta edició incloem la novetat d'un Open d'Escalada destinat a tots els aficionats a aquesta modalitat esportiva del territori.

El Servei d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha realitzat una aposta important per potenciar i promocionar l'escalada, essent com és l'Alt Urgell un referent a nivell mundial d'aquesta modalitat. La recent ampliació del búlder del Poliesportiu, el rocòdrom del Parc del Segre i l'empenta en la dinamització d'aquestes instal·lacions han estat els primers i ferms passos. Incloure l'escalada en el cap de setmana de l'Escanyabocs és un pas més en aquest il·lusionant trajecte per convertir la Seu en una ciutat referent també en aquesta modalitat.

Format de la competició

 • La competició se celebrarà al Rocòdrom de Parc del Segre.
 • Diumenge 20 de setembre entre les 9:00 i les 14:00 hores.
 • Prova oberta a un màxim de 15 escaladors/es, per rigorós ordre d'inscripció.
 • S'habilitaran entre 12 i 15 vies de diferent dificultat.
 • Preu de la inscripció 10,00€ (o 5,00€ si s'està inscrit en una altra prova de l'Escanyabocs). Inclou participació, assegurança i dinar de cloenda.

Inscripcions aquí

 

Continuem oferint la prova de l'Escanyabocs en format mini i per als més petits de la casa.

En col·laboració amb el Consell Esportiu de l'Alt Urgell (CEAU), els nens i nenes d'entre 8 i 13 anys podran compartir experiències amb els participants de l'Escanyabocs i començar a tastar les proves de muntanya. Cada cop són més els joves que mostren interès en aquest tipus de modalitats esportives i des de l'Escanyabocs i el CEAU hem volgut facilitar l'accés satisfer aquest interès.

Estem preparant el format d'aquesta nova edició i definint les proves que configuraran el Mini Escanyabocs de 2020.

El Mini Escanyabocs se celebrarà al Parc Olímpic del Segre el dissabte 16 de maig. La inscripció té un cost de 10€ i inclou la samarreta oficial de l'Escanyabocs.

Un any més mantenim i augmentem el repte per als més valents i valentes de realitzar l'Escanyabocs de Ferro.

Com ja sabeu, aquesta és l'única prova realment competitiva de l'Escanyabocs i volem donar-li més transcendència i importància. Per aquest motiu, l'edició de l'Escanyabocs de Ferro '20 mantindrà el nivell d'exigència i posarà a prova els i les més preparats i preparades. Els que completin la versió top de l'Escanyabocs de Ferro hauran completat un cap de setmana dur i exigent, però molt estimulant i enriquidor, una prova global d'unes 12 hores de durada en tot el cap de setmana. Els i les que la completin seran uns veritables homes i dones de ferro.

Així, per participar en l'Escanyabocs de Ferro caldrà apuntar-se i completar les proves de Trail Running, Triraid, Orientació i la Pedalada (en bici tradicional, no elèctrica). En el cas de la Pedalada i del Trail Running es pot participar també en els circuits curts, però amb un descompte de punts. El resultat de cada prova puntuarà per a la classificació final de l'Escanyabocs de Ferro. És important que, quan us apunteu, a banda de marcar la casella de l'Escanyabocs de Ferro, marqueu també les caselles de totes les proves que el conformen.

Igualment mantenim l'Escanyabocs de Ferro Júnior, amb les proves de Trail Running, Raid, Orientació i Pedalada circuit curt; i l'Escanyabocs de Ferro per equips, per aquells que vulguin afrontar el repte en companyia i entre amics.

REGLAMENT:

Escanyabocs de Ferro Individual: Els participants sumaran punts en funció de la seva classificació en cadascuna de les proves. El primer participant en l'Escanyabocs de Ferro de cada prova i en cada categoria (masculina o femenina) sumarà 25 punts; el segon 22; el tercer 20; el quart 18; el cinquè 16 i la resta un punt menys per cada posició. En cas de participar en els circuits curts de la Trail Running o al mitjà de la Pedalada, només se sumaran el 50% dels punts. Si es participa en el circuit curt de la Pedalada, se sumaran el 33% dels punts.

Escanyabocs de Ferro per equips: Repetim la modalitat per als amants dels reptes i el treball col·lectiu. Per participar en l'Escanyabocs de Ferro per equips caldrà un equip de mínim quatre persones i un màxim de sis, tant nois com noies, i cada membre de l'equip ha de participar, com a mínim, en una prova. No hi ha límit de proves en les que participar. El sistema de puntuació serà el mateix que en el cas de l'Escanyabocs de Ferro individual. Si en una mateixa prova participen dos membres de l'equip, només es comptabilitzaran els punts del millor classificat/da. Recordeu de fer constar en la inscripció el nom de l'equip amb el que competireu.

Tots els participants en l'Escanyabocs de Ferro que completeu el repte rebreu un premi especial i exclusiu.

Així que ja ho sabeu, comenceu a entrenar per gaudir d'aquest nou repte!!

Agenda d'activitats

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?