Actualitat

'La carbonera', de Jaume Moya, 1r Premi del Concurs de Relats

lleida.com
23-04-2015
  • Jaume Moya

La carbonera és el 1r Premi del 3r Concurs de Relats Curts del Segrià, obra de Jaume Moya


La carbonera

La noia ha deixat de xisclar. Ja no s’arrossega. Els seus esgarips són ara un panteix ronc, quasi bé inaudible. Han cessat els espasmes. No es belluga. El pit tracta encara d’eixamplar-se, cercant un fil d’aire que travessi la gargamella ensangonada. Vol tossir. Als narius, una petita bombolla roja s’infla i esclata. Ell alça de nou el xapo, mentre amb les barres queixala amb força una burilla de caliquenyo. L’eina colpeja amb violència el cap de la dona. Cruixit. Silenci.

L’home solta el xapo. Amb el polze i l’índex de la ma dreta dibuixa un cercle pinçant el cigar. El contempla. Fa petar els llavis. Amb l’envit, ha perdut la brasa cendrosa i s’ha apagat. Estira el braç esquerra cap a la paret. Pren la llàntia d’oli. Arronsant el nas i aclucant un ull, se l’acosta a la boca d’on penja novament la burilla. Xuma una, dues, tres vegades. Inspira. Expira.

Un núvol de fum difumina l’escena.

Per continuar llegint el relat, descarregueu-vos-el en format PDF


Els altres guardonats del 3r Concurs de Relats Curts del Segrià

Finalista: El follet de Butsènit, de Dolors Llas
2n accèssit: Salvat per la riuada, de Joan Pere Fabregat
1r accèssit: On se'n van les cigonyes?, de Francesc Fortuny
1r Premi: La carbonera, de Jaume Moya


Recordeu que el proper dilluns 27 d'abril repartirem els 25 llibres del 3r Concurs de Relats Curts del Segrià que tenim! Per guanyar-ne un, només us demanem una fotografia!

Comparteix

Altres notícies del dia