Programa d'Intercanvi de Joves de Rotary

Tel: 639836796
Rotary Club Lleida
ROTARY CLUB DE LLEIDA Gran Passeig de Ronda 66 · 25006 Lleida · Tel: 639836796

Programa d'Intercanvi de Joves de Rotary

Els clubs rotaris patrocinen Intercanvis de Joves per a escolars de 15 a 19 anys en més de 100 països.

Mitjançant l'Intercanvi de Joves contribuïm a construir la pau a través de cada persona.

El programa ofereix als participants l'oportunitat d'aprendre un idioma, descobrir altres cultures i convertir-se en ciutadans del món.

El Programa d'Intercanvi de Joves de Rotary, també conegut com (RYE) és unl programa de Rotary International per a estudiants d'educació secundària.

Des de 1929, Rotary International ha enviat joves de tot arreu del món per conèixer altres cultures.
Actualment, més de 9,000 estudiants són patrocinats pels clubs Rotary cada any.

Aquest programa està dirigit a estudiants amb iniciativa, amistosos, extravertits, afectuosos i intel·ligents. Els intercanviats conviuen amb diferents famílies no com a hostes sinó que s'espera que es converteixin en membres de la família amfitriona.
Els intercanvis duren un any acadèmic complet. Els estudiants viuen amb més d'una família al país amfitrió i allí assisteixen a l'escola.
Aquest programa és ideal per a aquells que busquen aprendre altres idiomes, conèixer una cultura diferent i ser un ambaixador del seu país.

Diversitat, equitat i inclusió en l'intercanvi de joves de Rotary

La meta principal de l'Intercanvi de joves de Rotary és brindar als joves l'oportunitat de viure un intercanvi cultural i de desenvolupar-se com a líders que promouen la pau i la justícia a tot el món.

Per a aconseguir aquest objectiu, tots els involucrats en un intercanvi -els estudiants i els voluntaris- han de tenir una ment oberta, ser tolerants i estar disposats a secundar-se entre ells, així com saber com s'aplica la Declaració de Rótary sobre diversitat, equitat i inclusió  en l'intercanvi de Joves de Rotary.

La seguretat dels joves és una prioritat en totes les activitats relacionades amb Rotary, especialment quan es tracta de viatges.

Els clubs i districtes rotaris són responsables de crear un entorn segur per a tots els estudiants. Per això, per a poder programar intercanvis, els districtes han d'estar certificats per Rotary International i complir amb totes les normes de Rotary.

 Els intercanvis a escala de clubs estan prohibits els quals posen en perill la certificació dels districtes.

Els districtes certificats han de complir rigorosament amb totes les normes de Rotary per a conservar la seva certificació.

Sol·licitud[

El procés de selecció pot variar per a cada districte Rotary i país, però la majoria dels estudiants que desitgen participar comencen per acudir a un Club Rotary prop de la seva localitat.
Generalment, els sol·licitants són entrevistats per un membre del club i si el Club decideix secundar-ho, haurà de seguir un llarg procés de tràmits.
La sol·licitud consisteix en 12-15 pàgines, almenys 4 còpies exactes de tots els documents i signat amb tinta blava.
En la sol·licitud es demana informació general, historial mèdic i dental, recomanacions, qualificacions dels últims 2 anys i es demana contestar algunes preguntes personals.
És probable que els aspirants hagin de ser entrevistats de nou a nivell districte abans de ser triats. En alguns districtes es compta amb pocs espais d'intercanvi i el procés de selecció pot ser més minuciós, en canvi, en altres districtes hi ha més vacants que aspirants i és possible que tots els aspirants siguin triats si així ho desitgen.

Si l'aspirant és acceptat al programa, el comitè del programa d'Intercanvi de Joves li assignarà un país on s'enviarà la informació de la seva sol·licitud. L'estudiant pot ser o no acceptat al país de la seva primera opció, per la qual cosa aquells estudiants que desitgin anar a un país en particular potser hauran de buscar altres programes d'intercanvi.
El comitè de selecció prendrà en compte diversos aspectes en triar els països amfitrions com són els països en els quals l'estudiant té interès, els idiomes que domina, el nombre d'estudiants que volen anar a un país, i el país que els Rotaris considerin és el més apropiat per a l'estudiant.

Després que el districte amfitrió rep la informació de l'estudiant, a aquest se li assignarà un Club Rotary amfitrió, el qual prepararà un nombre de famílies amfitriones i una escola per a l'estudiant que rebran.
El Club Rotario amfitrió també s'encarregarà de preparar els documents necessaris per obtenir un visat i l'escolarització de l'estudiant.

Orientació

Abans d'anar al país amfitrió, la majoria dels districtes organitzen reunions d'orientació per als estudiants d'intercanvi.
Aquestes reunions inclouen pláticas i activitats dissenyades per preparar als estudiants d'intercanvi.
Alguns dels temes que s'inclouen en aquestes són les regles del programa, conversacions amb estudiants que han prèviament realitzat un intercanvi i informació sobre què s'ha de fer abans de sortir del país.
També els estudiants han d'aprendre com fer presentacions sobre el seu país o regió d'origen, que generalment hauran de mostrar al seu Club Rotariy amfitrió després de la seva entrada.
Els intercanviats que es trobin com convidats al país poden també prendre part d'aquestes reunions.
Les regles a seguir poden variar lleugerament, però les "sis des" (Six D's) s'apliquen per tots els intercanviats sense importar el seu país de procedència. Aquestes "sis des" són regles molt importants del Programa d'Intercanvi de Joves:

1. No driving - No conduir
2. No drinking - No ingerir begudes alcohòliques
3. No dating - No tenir relacions amoroses
4. No drugs - No usar drogues
5. No tatoos and piecings- No tatuatges i pírcings
6. No piracy- No piratería

Si algun estudiant trenca qualsevol d'aquestes regles, pot ser expulsat del programa.

Els estudiants triats que encara no comencen el seu intercanvi són coneguts com a "outbounds", aquells que es troben al seu país amfitrió es coneixen com a "inbounds", i els intercanviats que en acabar el seu intercanvi tornen al seu país d'origen són anomenats "retbounds" o "ROTEX"

← Tornar
© Rotary Club de Lleida · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ROTARY CLUB DE LLEIDA Gran Passeig de Ronda 66 · 25006 Lleida · Tel: 639836796
 · CONDICIONS DE COMPRA