Actualitat

Arrasades 176 hectàrees a la Noguera en els dos focs més importants de l'any a Ponent

SEGREcom
22-06-2014
  • Arrasades 176 hectàrees a la Noguera en els dos focs més importants de l'any a Ponent

Dos incendis, els més importants en el que portem d'any a les comarques lleidatanes, van calcinar en la tarda d'ahir a la Noguera 176 hectàrees, majoritàriament de vegetació agrícola. Van tenir lloc a la Sentiu de Sió i Oliola i, segons les primeres investigacions dels agents rurals, en tots dos casos els va causar maquinària agrícola. Les flames van obligar a mobilitzar desenes de dotacions dels bombers, sense que es produïssin danys personals ni desallotjaments de veïns. El primer dels focs es va declarar pocs minuts abans de les dos de la tarda a la serra del Castellar, entre Oliola i Vilanova de l'Aguda, en una zona agrícola envoltada d'arbres al sud de la C-14. Les flames, que s'haurien iniciat per una màquina empacadora que treballava a la zona, van avançar ràpidament, avivades pel vent, cap a la zona forestal de l'Obaga del Castellar, calcinant roures i alzines. Fins al lloc, zona de difícil accés, s'hi van desplaçar 30 dotacions dels bombers i set mitjans aeris. Per facilitar la tasca d'aquests últims i com a mesura de precaució, Endesa va tallar el subministrament de la línia d'alta tensió de la subestació de Ponts, sense afectar particulars. Cap a les vuit de la tarda, es va donar per estabilitzat l'incendi, que segons xifres dels rurals va calcinar 53 hectàrees, 25 d'agrícoles i 28 de forestals.

Tres hores i mitja després que es declarés aquest incendi se'n va iniciar un altre a la Sentiu de Sió, a la partida Lo Camp, al sud de la població, possiblement causat per una recol·lectora. El vent que bufava a la zona (espai d'interès natural de les serres de Bellmunt-Almenara) les altes temperatures i la baixa humitat relativa van fer que les flames s'estenguessin ràpidament, obligant a tallar la carretera LV-3025 entre els quilòmetres dos i quatre. Fins a 27 dotacions terrestres i onze d'aèries van treballar en l'incendi, en l'extinció del qual també van col·laborar agricultors de la zona llaurant amb els seus tractors per crear tallafocs, especialment al flanc esquerre de l'incendi, el més proper a la població. No obstant això, de la mateixa manera que a l'incendi d'Oliola, no es van produir danys personals ni hi va ser necessari desallotjar veïns, ja que a la zona no hi ha urbanitzacions ni masies aïllades.

Poc abans de les nou del vespre, els bombers van donar per controlat el foc, que va quedar totalment extingit minuts després de les 22.00 hores. Segons dades provisionals dels agents rurals, van cremar 123 hectàrees de vegetació, la majoria agrícoles.

la sentiu de sió

Agricultors van col·laborar amb els seus tractors en l'extinció, llaurant per fer tallafocs

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?