Actualitat

Art efímer que inspira felicitat

S. DIEGO
21-03-2017
  • Art efímer que inspira felicitat
  • Art efímer que inspira felicitat

Hi ha retrats que inspiren optimisme i felicitat. Fotografies de persones que riuen, que miren de cara, que expressen alegria sense parlar. Els qui gaudeixin observant aquest tipus d’imatges, no poden perdre’s un passeig pel marge dret de la canalització del riu Segre a Lleida, a l’altura de l’avinguda Madrid i el pont de la Universitat. Trobaran 130 retrats en gran format de lleidatans que expressen felicitat enganxats al mur, en blanc i negre. Es van instal·lar ahir, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Felicitat.

Darrere d’aquesta obra d’art efímer es troben els responsables de la càtedra d’Innovació Social de la UdL. El seu director, Carles Alsinet, va explicar ahir que el projecte Lleida contagia felicitat s’afegeix a l’Inside Out Project, una iniciativa d’àmbit internacional d’art participatiu que serveix com a plataforma per fer arribar missatges, majoritàriament de reivindicació i protesta, a través de grans retrats exposats en l’espai públic. Les imatges, fetes per membres de la càtedra i protagonitzades per voluntaris de totes les edats, es van penjar en un tram d’uns 65 metres al ritme de la música de Planeta Batuka i estaran exposades fins al proper 20 d’abril. “Vam escollir aquesta temàtica perquè valorem que val la pena deixar de banda el pessimisme imperant i sortir al carrer per explicar a les persones que es pot ser feliç, és a dir, valorar l’optimisme i el benestar com una manera d’augmentar la qualitat de vida”, va afirmar Alsinet.

Més de 260.000 persones de 129 països han participat en l’Inside Out Project en accions contra el racisme, les discriminacions, la violència, la injustícia o el canvi climàtic. La presa de les imatges fa tres mesos a la UdL i el muntatge d’ahir a la canalització es va gravar en vídeo i es penjarà al web www.insideoutproject.net.Com ell, 130 voluntaris més van posar davant del photocall per transmetre optimisme, entre ells estudiants, jubilats i diversos socis de Down Lleida.

Espanya, en la posició 34 dels 155 països més feliços del món

Albert Zaragoza és un dels models voluntaris del projecte Lleida contagia felicitat. “Participava en el projecte com a càmera de vídeo i em van proposar aparèixer en una de les fotografies”, explica. L’Albert va acceptar sense dubtar-ho. “Cal tenir més en compte la importància de la felicitat. La construcció de la societat no només ha de fer-se partint de l’economia o la productivitat, hem de tenir en compte el vessant més humà”, afirma.

Notícies relacionades: 
Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Ets usuari habitual de Netflix?