Actualitat

Concurs Àngel Moncusí amb jurat d’estrelles Michelin

R.RÍOS
03-03-2017
  • Concurs Àngel Moncusí amb jurat d’estrelles Michelin

La vint-i-vuitena edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, que se celebrarà dilluns a l’Escola d’Hoteleria de Lleida, tindrà un jurat d’altura. I és que entre els seus membres hi haurà els tres restaurants lleidatans que compten actualment amb una estrella Michelin: Fogony de Sort (amb Zaraida Cotonat al capdavant), Malena de Gimenells (de Xixo Castaño) i La Boscana de Bellvís (en la representació del qual assistirà Robert Vidal). Aquests, acompanyats del guanyador del 2016, Albert Capdevila (Cal Xirricló de Balaguer), i amb Jodi Pallàs (Aimia de Lleida) i Gonzalo Ferreruela (del Ferreruela també de Lleida) com a jurat tècnic, seran els encarregats de jutjar i valorar la creativitat i el treball tècnic dels catorze participants d’aquesta edició, en la qual per primera vegada hi haurà representades totes les associacions de cuiners de les comarques lleidatanes. Precisament sis d’aquestes societats gastronòmiques (All Cuiners, La Xicoia, Food & Fun, La Noguera Cuina, Àpat i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell) oferiran el mateix dilluns, a les instal·lacions de l’escola, un sopar obert al públic durant el qual es donaran a conèixer el guanyador i el finalista d’aquesta edició del certamen.

El primer premi consistirà en un sopar per a dos persones a qualsevol dels restaurants del país guardonats amb tres estrelles Michelin. El segon classificat podrà inscriure’s en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina.

El guanyador se sabrà en un sopar obert al públic elaborat per sis societats gastronòmiques

El certamen Joves Cuiners Àngel Moncusí va nàixer el 1989 amb l’objectiu de promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes lleidatans. La gran majoria de les desenes de participants amb els quals ha comptat el certamen al llarg d’aquests anys són avui reputats professionals al capdavant de restaurants. “Avui segueix sent un concurs necessari, perquè d’aquí han sortit grans professionals”, va assegurar ahir el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, durant la presentació d’aquesta nova edició del certamen, que començarà a dos quarts de deu del matí.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?