Actualitat

Detingut el raper Pablo Hasél per agredir periodistes a la UdL

REDACCIÓ
22-06-2016
  • Detingut el raper Pablo Hasél per agredir periodistes a la UdL

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir Pau Rivadulla, més conegut com el raper Pablo Hasél, per haver agredit tres periodistes durant l’okupació del Rectorat de la UdL. La policia catalana l’acusa d’un delicte contra la integritat física. Hasél va ser traslladat a la comissaria per prestar declaració. Es va negar a declarar i va quedar en llibertat amb càrrecs amb l’obligació de declarar quan sigui requerit pel jutge.

L’agressió va tenir lloc el passat 2 de juny, quan diverses persones, entre elles Hasél, van increpar i van agredir dos periodistes de TV3 i un fotògraf de SEGRE. Els dos primers van presentar sengles denúncies i, entre altres proves, es va aportar l’enregistrament de l’aldarull, amb el qual els Mossos l’han identificat.

S’ha de recordar que el Suprem va confirmar el març del 2015 la condemna de dos anys de presó imposada per l’Audiència Nacional contra Hasél, que va considerar culpable d’un delicte d’enaltiment del terrorisme al cantar temes en els quals desitjava que es cometessin atemptats contra polítics i elogiava els GRAPO i ETA. També està pendent de judici per haver amenaçat de mort l’alcalde de Lleida. La Fiscalia sol·licita una condemna d’un any i tres mesos per una cançó difosa a YouTube. Ahir es va conèixer que l’Audiència Nacional li ha obert una nova causa per tuits contra la monarquia.

D’altra banda, una trentena de persones van participar ahir en una manifestació (no autoritzada) contra la detenció de Pablo Hasél que es va convocar a través de les xarxes socials després de conèixer-se l’arrest. La protesta va comptar amb el mateix investigat, que va sortir cap a les 19.00 hores de la comissaria dels Mossos. Un grup dels Mossos va custodiar l’accés a la comissaria. La marxa va continuar fins a la seu de TV3 a crits de "La premsa apunta, la policia dispara!" o "Qui sembra odi, recull ràbia!", entre altres coses. A l’arribar a la seu de la televisió pública catalana, una portaveu va llegir un comunicat en el qual van denunciar que Hasél "ha sigut l’únic denunciat, malgrat la multitud de participants que es trobaven" en els incidents durant l’okupació del Rectorat. Pablo Hasél també es va dirigir als presents i va afirmar que "la lluita continua oberta, al carrer o a la presó". La manifestació, en la qual no hi va haver incidents, va finalitzar cap a les 20.00 hores.

Comparteix

Altres notícies del dia