Actualitat

Dimiteix el director del Conservatori

Segre
30-10-2013
  • Dimiteix el director del Conservatori

La crisi al Conservatori municipal sembla arribar al final. Després de la dimissió el passat dia 10 del cap d'estudis, el coordinador pedagògic i la secretària acadèmica en disconformitat amb la gestió del director, Amadeu Urrea, com va avançar aquest diari, ahir va ser el mateix Urrea qui va comunicar en un claustre extraordinari que també dimiteix. L'edil d'Educació, Jesús Castillo, va indicar que l'equip seguirà en funcions fins dimarts que ve, quan en un nou claustre elegiran un altre director entre els docents que vulguin assumir el càrrec provisionalment fins a final de curs.

Llavors, s'obrirà un procés electoral de presentació de candidatures i projectes per escollir una nova direcció per als pròxims quatre anys. Castillo considera que això posa fi a una situació "excepcional" al Conservatori i va expressar la seua voluntat que tot el procés no afecti els alumnes.

Urrea, que va ser elegit director del Conservatori fa un any, va declinar fer declaracions, però a través d'una carta va dir haver viscut "dies tensos amb malentesos que tenien com a únic objectiu l'escarni públic". Va assegurar que la seua "professionalitat i honorabilitat no poden permetre que la comunitat educativa del centre que dirigeixo s'enfronti". Va afegir que "el director ha de vetllar per un bon clima en les relacions de la seua comunitat" i va citar l'Estatut dels Treballadors, que diu que "tots els treballadors tenim dret al respecte i a la consideració a la seua dignitat inclosa la protecció davant d'ofenses verbals i davant de la persecució". "M'hi he esforçat al màxim, però m'ha sigut impossible preservar aquest principi, i és per aquesta raó que he presentat la dimissió", va detallar. Va dir "tindre el convenciment que en certes ocasions no he estat encertat en les meues decisions, però en cap moment he declinat la meua responsabilitat en el compliment més estricte de la legalitat".

Per la seua part, el president de l'associació de pares d'alumnes, Josep Maria Martínez, creu que la situació es podria haver solucionat abans i destaca la predisposició de la Paeria de no alterar l'organització de les classes.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta