Actualitat

Dol per la tragèdia d’Aspa

l. garca
23-01-2017
  • Dol per la tragèdia d’Aspa

Lleida va viure ahir la primera jornada de dol després de la mort dels agents rurals Xavier Ribes, de quaranta-tres anys, i David Iglesias, de trenta-nou, en mans d’un caçador dissabte a Aspa. Desenes de persones van participar en els minuts de silenci que es van convocar a Soses, Alcoletge i Aspa, així com en els milers de missatges de suport que van rebre les famílies i el cos a través de les xarxes socials. Un crespó negre que també van compartir agents forestals d’altres comunitats autònomes com a senyal de respecte. Els dos agents rurals van morir dissabte al matí a Aspa, al Segrià, després de rebre un tret al cap en mans d’un jove de 28 anys quan estaven fent una inspecció rutinària de caça. El caçador, Ismael Rodríguez Clemente, es va entregar als Mossos d’Esquadra i està detingut a comissaria fins que passi a disposició judicial, demà.

“Ha estat un cop brutal. Ningú s’esperava això.” Així es van pronunciar ahir coneguts de Xavier Ribes a l’homenatge que va rebre a la plaça de l’ajuntament de Soses, localitat natal de l’agent rural mort. Desenes de persones van participar en el minut de silenci convocat pel consistori. L’alcalde, Isidre Mesalles, va llegir, visiblement afectat per la tragèdia, un manifest en el qual va recordar la important tasca dels Agents Rurals i va pronunciar unes paraules que li havia transmès el pare de Xavier excusant-se per no haver pogut assistir a l’acte i agraint tot el suport rebut. “Era conegut per molts de nosaltres i el poble està molt trist pel succeït”, va afirmar Mesalles. Una emoció continguda que també es va viure hores abans a Alcoletge, on residia David Iglesias. Davant l’ajuntament, representants del consistori, caçadors i veïns van retre homenatge a l’agent rural, que era natural de Lleida ciutat. La Societat de Caçadors d’Alcoletge va voler mostrar la repulsa pel doble crim i va recordar l’“estreta col·laboració” entre el col·lectiu i els Agents Rurals. “Sense ells no hi hauria caça”, van assenyalar.

També a Aspa, lloc on va tenir lloc el doble crim, es va celebrar una concentració de rebuig per l’ocorregut i en suport a les famílies i als companys de les víctimes. Per avui, la Paeria ha convocat un minut de silenci a les dotze del migdia i també està prevista una concentració davant de l’ajuntament de Vacarisses, localitat del Vallès de la qual és originari l’assassí confés. A les mostres de suport també s’afegirà avui l’escola La Mitjana, de Pardinyes, centre en el qual estudia la filla d’una de les víctimes. Xavier Ribes i David Iglesias van morir dissabte al matí quan un caçador de vint-i-vuit anys va descarregar el seu rifle contra ells en un control rutinari al vedat de caça d’Aspa. El jove no tenia la llicència en vigor de l’arma homicida.

Funeral aquesta tarda a Sant Llorenç amb Puigdemont

L’església de Sant Llorenç de Lleida acollirà avui a les quatre de la tarda el funeral de Xavier Ribes i David Iglesias, un últim adéu que es preveu multitudinari pel gran nombre de persones que volen mostrar el seu suport i solidaritat a les famílies dels dos agents rurals. Entre les diferents personalitats que es preveu que assisteixin al funeral hi ha el president, Carles Puigdemont, que hi anirà acompanyat per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret. També hi assistiran representants sindicals, d’entitats, federacions i administracions locals, entre d’altres. L’alcalde de Soses va explicar ahir que la família de Xavier Ribes es planteja convocar una missa a la localitat d’origen de l’agent rural, que vivia a Lleida ciutat des de fa més d’una dècada.

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?