Actualitat

El consorci del Turó reactiva la idea de fer pagar per aparcar a la plaça de la Sardana

s.e.
31-08-2015
  • El consorci del Turó reactiva la idea de fer pagar per aparcar a la plaça de la Sardana

Aparcar gratis a la plaça de la Sardana, a la Seu Vella, per anar a treballar als voltants de l'Eix Comercial podria tenir els dies comptats, si prospera la proposta del consorci del Turó de la Seu Vella de regular aquesta zona com a aparcament de pagament. El director del consorci, Josep Tort, considera que és el moment de reactivar una proposta que va llançar fa més de dos anys i de la qual ja van parlar amb la Paeria, però que va quedar en res. I és que aquesta plaça acostuma a estar plena de cotxes els dies feiners de persones que prefereixen utilitzar aquest espai i baixar després fins a la plaça Sant Joan per l'ascensor (que és gratis des de fa un any), per estalviar-se el cost d'estacionar en zona blava. Aquesta situació provoca que quan es programa una activitat al monument que mobilitza una cinquantena de vehicles, no tinguin espai per aparcar, assegura el director del consorci.

"La proposta és reordenar l'aparcament a la Seu Vella en general", va indicar Tort, i va precisar que en el cas de la plaça de la Sardana "potser es podria establir un preu mòdic per aparcar als matins" dels dies entre setmana. "A les tardes i els caps de setmana hi ha lloc", va destacar. Així mateix, una altra de les propostes és impedir estacionar a l'accés a la Seu Vella des del carrer Sant Martí, ja que d'aquesta manera hi hauria més espai per establir dos carrils de circulació. "Ara en algun punt dos cotxes hi caben just", va subratllar.

Mentre no s'acorda amb l'ajuntament una "solució global" per a l'estacionament a l'entorn de la Seu Vella, el consorci del Turó ha anat aplicant mesures per intentar regular l'aparcament, com instal·lar unes jardineres a la plaça de la Sardana que marquen l'accés per als vianants per les escales, encara que sense gaire èxit. "Cap cotxe les respecta. Si veuen un buit aparquen igualment", va detallar. També han instal·lat una cadena que impedeix accedir al camí de terra situat a l'esquerra de la Porta del Lleó per evitar que algun vehicle estacioni en aquest punt. Tort va indicar que en ocasions han d'utilitzar aquesta zona com a càrrega i descàrrega, quan un camió és massa gran per passar per aquesta porta.

 

pàrquing improvisat

Aquest espai sol estar atapeït de cotxes de persones que treballen a l'entorn de l'Eix

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta