Actualitat

El pavelló 4 de Fira de Lleida s’estrena com a mesquita

S.E.
02-05-2017
  • El pavelló 4 de Fira de Lleida s’estrena com a mesquita

La comunitat islàmica de Lleida ja ha estrenat el pavelló 4 dels Camps Elisis com a mesquita, que utilitzarà durant tot aquest mes a l’allotjar el Palau de Vidre diferents actes festius, com la Fira d’Abril, les Festes de Maig i l’Aplec del Caragol. En els últims anys, els musulmans instal·laven al maig una carpa a la zona de l’antiga hípica, al costat del camí de Grenyana a Cappont, però aquest any la Fira de Lleida els ha llogat el pavelló 4. “És un lloc còmode i net. Aquí estem bé, millor que a la carpa i també millor que al Palau de Vidre”, va indicar ahir Abdellatif Láatabi, portaveu de la comunitat islàmica. No obstant això, al juny tornaran a l’emplaçament on resen des del 2012, després que la Paeria clausurés la mesquita del carrer Nord.

Els musulmans accedeixen al pavelló 4 pel Camí de Picos (per un lateral) i just davant hi ha una esplanada que s’utilitza com a aparcament, de manera que no entorpeixen les activitats festives que acullen els Camps Elisis. Per exemple, ahir el rés islàmic va coincidir gairebé a la mateixa hora amb una missa rociera de la Feria d’Abril que s’oficiava al pavelló 3 i totes dos activitats es van desenvolupar sense problemes. “Cada un anem a la nostra”, va apuntar Láatabi.

De fet, el cap de setmana de l’Aplec del Caragol, del 26 al 28 d’aquest mes, coincideix amb l’inici del ramadà, el mes sant dels islàmics, i la Federació de Colles va demanar garanties que l’ús del pavelló 4 com a mesquita no afectarà la festa.

D’altra banda, el portaveu de la comunitat islàmica va afirmar que continuen buscant un espai per ubicar una mesquita, després que la Paeria hagi rebutjat les seues dos últimes propostes d’emplaçaments a l’entorn de l’avinguda del Segre i la rambla Ferran, al·legant incompliments de la normativa catalana vigent, atesa la proximitat amb altres centres de culte.

Demanen classe de religió islàmica en instituts per evitar radicalismes

La Comissió Islàmica d’Espanya demana al Govern i a les comunitats autònomes que s’imparteixin classes de religió musulmana en els instituts perquè els joves coneguin el veritable islam i no busquin altres “propostes”, prevenint així una possible radicalització. “Crec que a l’edat de 12 a 16 anys és molt important que tinguin una formació adequada religiosament parlant”, va indicar el president de l’entitat, Riay Tatary.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta