Instal·len la carpa per als resos dels musulmans

REDACCIÓ
29-08-2019
  • Instal·len la carpa per als resos dels musulmans

La comunitat islàmica de Lleida està instal·lant la carpa on resarà al setembre i l’octubre en un solar de terra propietat de la Paeria al costat de les avingudes Victoriano Muñoz i President Josep Tarradellas. Durant aquells mesos, el Palau de Vidre que els musulmans utilitzen habitualment com a mesquita estarà ocupat amb motiu de la Fira de Sant Miquel i Municipàlia.

En altres anys, habilitaven la carpa al terreny de l’antiga hípica del barri de Cappont, al costat del camí de Grenyana, però actualment es troba tancat perquè està destinat a acollir les firetes.

Els musulmans resen al Palau de Vidre des del 2012, després que la Paeria clausurés la mesquita del carrer Nord. Durant les festes de maig, el col·lectiu instal·lava una carpa a l’antiga Hípica de Cappont i des del 2017 la Fira de Lleida els lloga el pavelló 4. Tanmateix, no poden resar en aquest pavelló durant les festes de tardor perquè s’utilitza per la Fira de Sant Miquel, cosa per a la qual fins a l’any passat anaven a l’antiga Hípica.

Atès que la Paeria va decidir treure a concurs fa uns mesos la gestió d’aquest espai per al nou recinte de les firetes, que va guanyar l’Associació Provincial d’Industrials Firaires de Lleida i es va estrenar al maig, els musulmans ja no poden anar a resar-hi. D’aquesta manera, aquesta serà la primera vegada que resaran en aquest solar de terra i estaran dos mesos, ja que aquest any se celebra Municipàlia a l’octubre.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?