Actualitat

El turisme interior despunta per primera vegada des de la crisi a Catalunya

SEGREcom
05-04-2014
  • El turisme interior despunta per primera vegada des de la crisi a Catalunya

El turisme interior i de proximitat a Catalunya ha registrat un repunt en els dos primers mesos d'aquest any per primera vegada des de l'inici de la crisi, segons va destacar el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, en la inauguració del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC).

Així mateix, va assegurar, segons les dades aportades per Acave, que les reserves anticipades per a l'estiu han augmentat un 20% respecte al 2013. Puig va constatar que, a més de l'increment del nombre de turistes catalans, també s'observa un augment dels turistes de zones pròximes, com la resta d'Espanya i França. El conseller Puig va subratllar que la recuperació de l'economia francesa pot provocar un augment dels turistes d'aquest país i va assenyalar que el Govern català també treballa per atraure visitants asiàtics i sud-americans

Per la seua part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va explicar en el marc de la inauguració del certamen turístic que l'ens provincial i la Universitat de Lleida (UdL) treballaran en la creació d'un Observatori Turístic per recopilar, tractar, elaborar i difondre estadístiques quantitatives i qualitatives sobre la realitat del turisme de la província. L'objectiu és crear una col·laboració permanent per promoure la investigació aplicada i bàsica, i les problemàtiques i potencialitats del turisme d'interior, rural, urbà i de muntanya de Lleida. La institució promociona l'àmplia oferta turística de Lleida al certamen. Per la seua part, l'Alt Urgell hi presentarà la guia del Camí de l'Últim Càtar i promocionarà les jornades gastronòmiques. La Val d'Aran també hi farà una demostració gastronòmica i presenta tota l'oferta turística del territori.

Col·laboració

Entre el Patronat de Turisme i la UdL, per analitzar el sector des del mateix territori

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta