Actualitat

Els barris demanen inversions a instal·lacions esportives i millores socials i de mobilitat

E. HERRERO/L. RIBES
13-04-2017
  • Els barris demanen inversions a instal·lacions esportives i millores socials i de mobilitat

Les associacions de veïns de Lleida ja han començat a escollir quines seran les seues propostes d’inversió dins del procés participatiu posat en marxa per la Paeria, i prioritzen les actuacions en instal·lacions esportives, millores en mobilitat i actuacions socials. “Ens agradaria que s’arreglés la piscina coberta, perquè no en tenim cap, i que juntament amb el pavelló Antorxa estiguessin més oberts al barri per fer-hi activitats i com a gimnàs”, diu la presidenta de l’associació de veïns de Cappont, Veni Ros. Balàfia plantejarà habilitar una pista poliesportiva en un solar al final del carrer Roca Lletjós, segons va explicar el seu president, Toni Baró. També el Secà de Sant Pere demanarà traslladar la pista poliesportiva de la plaça d’Andalusia al costat de la zona de skate. “Els veïns es queixen de soroll i estaria més a la vista i s’hi podrien fer més activitats”, va assenyalar el seu president, Julián Garrido. Per la seua part, la seua homòloga a la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, va assenyalar que demanaran cobrir la pista esportiva descoberta del centre cívic, a més d’arreglar-la, ja que la utilitzen moltes entitats i clubs del barri. Als Magraners, proposen habilitar una pista a l’aire lliure, ja que ara només tenen les dels col·legis i els nens “juguen a pilota a les places, la qual cosa provoca problemes de convivència amb veïns”, va explicar Juan Gallardo, el seu president. Finalment, des de Turó de Gardeny demanen condicionar els camins del turó perquè serveixin com a circuit per passejar-hi o córrer.

Altres actuacions que plantegen tenen a veure amb millores urbanístiques i de mobilitat, com ara rotondes en encreuaments perillosos. Així, els Magraners en demana una a l’accés al Camí dels Frares; la Bordeta, una altra a l’encreuament de l’avinguda de les Garrigues amb Palauet, i Balàfia reclama condicionar la rotonda de la plaça Països Catalans solucionant els problemes de filtracions de la font i instal·lant un element, com per exemple una locomotora, que recordi el passat ferroviari de la ciutat. Per la seua banda, la Mariola plantejarà l’adequació d’una zona per a gossos al costat del CAP Primer de Maig i la posada en marxa d’un menjador públic per a jubilats del barri, amb preus segons els ingressos, que permeti garantir que s’alimenten correctament i que ofereixi altres serveis, com ara dutxes. Altres associacions encara no han decidit què plantejaran.

La Paeria ha reservat un milió d’euros per a una vintena d’actuacions, setze amb un cost màxim de 50.000 € i entre una i quatre de 50.000 a 200.000 €. La decisió final es prendrà en una consulta ciutadana al setembre, encara que abans els tècnics hauran de polir les propostes per assegurar-se que són viables.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?