Actualitat

Es doblen els abusos sexuals a nens de Ponent, 44 en un sol any

L.G.
03-03-2017
  • Es doblen els abusos sexuals a nens de Ponent, 44 en un sol any

Les denúncies per abusos i agressions sexuals a menors s’han duplicat en un any a les comarques de Ponent, al passar de 21 denúncies el 2015 a 44 el 2016. Una xifra que els Mossos d’Esquadra atribueixen al fet que la conscienciació més gran fa aflorar casos que abans no es denunciaven i al canvi legal que augmenta l’edat als 16 anys per tenir relacions consentides. Així ho van explicar ahir en el balanç de l’activitat policial el director general de la Policia catalana, Albert Batlle; la directora dels serveis territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, i el subcap de Mossos a Ponent, Josep Maria Estela.

En el cas dels menors, una altra xifra que alarma les autoritats és l’augment de les víctimes de furts, amb un 23,16% més l’any passat fins a un total de 218 casos. També pugen els casos de maltractaments a la llar, amb 68 denúncies, i els d’amenaces, amb 62. En el seu balanç, l’intendent Estela va destacar que els delictes contra les persones van descendir l’any passat un 8,06%, encara que van augmentar en casos greus, com ara els homicidis o assassinats, amb tres casos el 2016 (un més), amb els crims de Bellpuig, Alfarràs i Albatàrrec, tots resolts. També van augmentar les temptatives d’homicidi o d’assassinat, al passar de sis a vuit denúncies, i els abusos sexuals, amb 54 casos, un 68,75% més que el 2015.

Per la seua part, Estela va assenyalar que l’increment de la vigilància ha permès fer descendir un 7,47% els delictes contra el patrimoni, que representen el 81% del total d’infraccions. Els robatoris amb força en habitatges, una de les principals preocupacions policials, van caure més d’un 18%. Sobre aquesta qüestió, el director de la Policia va insistir que la legislació hauria de ser més dura amb aquest tipus de delinqüència. D’altra banda, Batlle va qualificar de “rumors” les informacions sobre el fet que la Generalitat busca el seu relleu per dir que els Mossos detindrien la presidenta del Parlament si així ho ordenés un jutge per la causa sobiranista.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?