Actualitat

Estudiants de FP del Guindàvols analitzaran l’eficiència energètica de cinc instituts

s.e.
22-12-2015
  • Estudiants de FP del Guindàvols analitzaran l’eficiència energètica de cinc instituts

Alumnes de FP de l’institut Guindàvols analitzaran l’eficiència energètica del seu centre i de quatre instituts més de Lleida. Es tracta d’un projecte educatiu pioner a Catalunya a través del qual els vuit estudiants dels cicles formatius combinats d’eficiència energètica i de manteniment d’instal·lacions tèrmiques i fluids mesuraran tota una sèrie de paràmetres per determinar la sostenibilitat dels instituts Guindàvols, Josep Lladonosa de Pardinyes, Maria Rúbies de la Bordeta, Ermengol IV de Bellcaire i l’Escola del Treball de Lleida. Els alumnes utilitzaran aparells tècnics inclosos en una motxilla bioclimàtica, creada pel Camp d’Aprenentatge de Juneda juntament amb la Universitat de Lleida, que inclou dispositius com per exemple un termòmetre d’infrarojos, un higròmetre (mesura la humitat de l’aire), un luxímetre (la il·luminació) o un piròmetre (temperatura).

El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, i el director del Guindàvols, Jesús Castillo, van explicar que aquest treball servirà de pràctiques als alumnes i inclourà també propostes de millora per a un major estalvi energètic, que s’estudiarà si són aplicables.

Alhora, l’estudi serà a més la base per sol·licitar el certificat oficial d’eficiència energètica dels equipaments. La idea és ampliar l’abast del projecte fins a arribar a tots els instituts de la província.

Castillo va destacar també que aquest programa contribuirà a la formació de professionals de l’eficiència energètica i va assegurar que aquest perfil professional serà molt sol·licitat en el futur.

A banda de l’apartat pràctic, el projecte consta també d’una formació de professors sobre eficiència energètica i l’ús dels dispositius de la motxilla bioclimàtica perquè al seu torn treballin aquest tema amb els estudiants de Secundària a classe. L’objectiu és sensibilitzar els alumnes sobre l’estalvi energètic.

En aquest sentit, el delegat d’Ensenyament va apuntar que els estudiants, a l’adquirir coneixements sobre eficiència energètica, també podran corregir qüestions de sostenibilitat als seus propis domicilis.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta