Actualitat

Inici de la verema als quatre cellers de Tomàs Cusiné

SEGREcom
28-08-2015
  • Inici de la verema als quatre cellers de Tomàs Cusiné

El cellerer Tomàs Cusiné ha iniciat aquesta setmana la recollida de les primeres varietats blanques de raïm a les finques del Vilosell, juntament amb els raïms Chardonnay de Cérvoles celler i Cara Nord, donant així inici a la verema, que seguirà a Castell del Remei amb la collita de vins negres.

Segons va explicar l'enòleg, el volum total que s'espera obtenir assolirà els 1.100.000 quilos entre els cellers Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles -pertanyents a la Denominació d'Origen Costers del Segre- i Cara Nord -Denominació d'Origen Conca de Barberà-, que es presenta molt sanejada i de bona qualitat.

La collita de blancs d'aquests tres cellers representen el 25 per cent del total de la producció prevista, mentre que els vins negres del Castell del Remei copen la major part de la collita (75 per cent restant).

L'any es veu beneficiat per unes pluges suficients d'hivern i de primavera. Tanmateix, l'estiu ha estat sec i calent amb falta d'aigua, la qual cosa provocarà una disminució d'un 15 per cent de la producció respecte a l'any passat.

Cusiné va manifestar que aquest ha estat un any de molta calor per als ceps, de manera que la collita s'ha d'agilitzar davant de la rapidesa de la maduració del raïm.

Una vintena de varietats donaran lloc a més de trenta vins que s'elaboraran amb els fruits de les vinyes de cada celler, segons les característiques pròpies de cada zona, i que s'exportaran a més de quaranta països diferents de quatre continents.

En principi, es planteja que la durada de la campanya de verema es prolongarà fins a mitjans del mes d'octubre.

Cusiné va explicar que de cara al futur, és prevista la reestructuració del grup potenciant el Castell del Remei com un gran centre turístic.

És un projecte a llarg termini en el qual s'implantarà una millora de l'entorn paisatgístic per tal de potenciar l'afluència de públic.

projectes de futur

Cusiné prepara la potenciació del Castell del Remei com un gran centre turístic

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta