Actualitat

Inicien les restriccions de trànsit per la Vuelta

SEGREcom
02-09-2015
  • Inicien les restriccions de trànsit per la Vuelta

Lleida ja ha començat a preparar-se per acollir l'arribada demà de la Vuelta a Espanya amb la restricció de l'aparcament als carrers pels quals transcorrerà el grup de ciclistes abans d'assolir la línia de meta, que estarà situada a la part alta de l'avinguda Prat de la Riba, a l'altura del carrer Teuleries. Els estacionaments de les vies afectades (Prat de la Riba -en sentit Ricard Viñes-, Rovira Roure -tram entre Ronda i Viñes-, Bonaire, Llitera, Sant Martí -entre Prat de la Riba i Camp de Mart- i Teuleries) van començar a ser senyalitzats ahir amb cons per impedir que els vehicles puguin aparcar-hi i perquè els ja estacionats siguin retirats abans de les 7.00 de demà. A més, també van ser senyalitzats els carrers pròxims al col·legi Dominiques, que acollirà el centre de premsa i l'oficina permanent de l'organització.

Línies de bus afectades

També quedaran afectades les línies d'autobús urbà majoritàriament, amb no-circulació per a dos (1 i 11), mentre que la resta veuran modificat el recorregut a excepció de la 9 i la 19. El pilot de la Vuelta té prevista l'entrada a la ciutat a través de la C-12, procedent de Corbins, per incorporar-se a l'avinguda Prat de la Riba i assolir la línia de meta a l'altura de Teuleries. L'últim quilòmetre del circuit quedarà delimitat per tanques de seguretat i a partir de les 15.00 no es podrà creuar Prat de la Riba, ja que els ciclistes tenen prevista l'arribada cap a les 17.40. La Paeria recomana que no s'utilitzin vehicles a la zona afectada per la carrera i, en cas de necessitat, plantejar-se trajectes alternatius a partir de les 13.00. A més està prevista la presència de nombrós públic a la zona pròxima a la línia de meta, per la qual cosa es recomana respectar les zones delimitades per les tanques de seguretat i no envair la calçada.

D'altra banda, Crida per Lleida-CUP va anunciar ahir que repartirà a Lleida i Balaguer un miler d'estelades i tríptics en contra de l'arribada de la Vuelta a Espanya a la ciutat. L'organització considera que "és una despesa innecessària per a les arques municipals, més encara en temps d'emergència social, retallades i dèficit municipal. No es tracta d'un esdeveniment esportiu innocu, ja que darrere de l'esdeveniment hi ha voluntat de construcció nacional espanyola en l'imaginari col·lectiu de la ciutadania, fent passar la Vuelta per diversos territoris dels Països Catalans".

L'esquerra independentista (CUP, Arran i SEPC) també va manifestar ahir que demanaran explicacions a l'alcalde Àngel Ros sobre el cost real de l'organització de l'arribada de la Vuelta.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta