Actualitat

La Diputació inverteix 1 milió perquè cada poble tingui un desfibril·la

SEGREcom
23-01-2016
  • La Diputació inverteix 1 milió perquè cada poble tingui un desfibril·la

El president de la Diputació, Joan Reñé, va presidir ahir la reunió de coordinació amb l’administració local que periòdicament manté amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les capitals de comarca, als quals va anunciar un projecte perquè tot el territori de la província de Lleida estigui "cardioprotegit" a partir del 2018. Per aconseguir-ho, va explicar Reñé, la Diputació de Lleida finançarà la col·locació d’almenys un desfibril·lador en tots i cadascun dels 231 municipis de Lleida, fet que suposarà una inversió propera al milió d’euros. Actualment, va recordar que Lleida compta amb 175 desfibril·ladors repartits en unes 90 poblacions. "És una garantia de tranquil·litat per als veïns", va dir el president de la corporació.

Reñé va explicar, d’altra banda, que la Diputació preveu presentar-se a la pròxima convocatòria d’ajuts per a projectes Feder, que compta amb una dotació d’onze milions d’euros per a tot Catalunya, amb una iniciativa per dotar de calderes de biomassa els edificis públics. A més, també es presentaran projectes per recuperar elements patrimonials i de caràcter turístic.

Durant la trobada, Joan Reñé també va anunciar la intenció d’augmentar la dotació pressupostària del Pla de Camins fins als 1,5 milions d’euros.

Reñé es va pronunciar així respecte a la presentació al Congrés dels Diputats d’una proposició no de llei presentada pel PSOE, en la qual s’insta el Govern central a la derogació de la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), que ja ha rebut el suport del president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero (PSOE). El també alcalde de Vigo va reclamar als grups parlamentaris que donin suport la iniciativa, ja que segons la seua opinió la llei aprovada pel Partit Popular "posa els ajuntaments en situació d’emergència".

Moció per derogar la reforma local

La reunió entre Reñé i els representants de les capitals de comarca i els consells també va servir per acordar la presentació d’una moció que exigeixi la derogació de la reforma local de l’Estat en el ple de la Diputació. "És una llei que no ens ajuda a portar a terme una gestió eficient i efectiva que es fa als ajuntaments", va assegurar el president de la Diputació, que va insistir que la normativa no és més que una "cotilla" que dificulta la gestió municipal, que en el cas de Lleida "planteja un enfocament totalment contrari al que apliquen els ajuntaments: gestionar des de la llunyania i amb conceptes que no tenen sentit en pobles petits, que són majoria a Lleida".

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta