Actualitat

La Diputació vol construir un nou edifici de 7 plantes per a serveis municipals a Ferran

REDACCIÓ
21-06-2017
  • La Diputació vol construir un nou edifici de 7 plantes per a serveis municipals a Ferran
  • La Diputació vol construir un nou edifici de 7 plantes per a serveis municipals a Ferran

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha encomanat als serveis tècnics l’inici de les licitacions per a la construcció i posada en servei a finals de l’any 2018 d’un nou edifici de serveis municipals al costat de la Diputació, a la Rambla Ferran número 19 de Lleida. L'anunci ha sortit publicat aquest dimecres al BOP. Segons ha explicat Reñé, “aquesta proposta es planteja per cobrir la necessitat de millorar i incrementar els espais de servei als municipis des de la institució". Segons el president de l'ens provincial, l'objectiu és "implementar nous serveis i consolidar els existents en favor d’una administració pròxima i eficient". Una altra de les prioritats és millorar les condicions de treball del personal de la institució i facilitar l'accés a serveis tècnics i d'assessorament.

La Diputació proposa construir un edifici amb una superfície de 1.650 metres quadrats amb 7 plantes, que hauran de ser diàfanes. No es podrà construir una planta subterrània a causa de les restes arqueològiques que al llarg d'anys d'excavacions s'hi han trobat. Actualment, els tècnics estan treballant en garantir la seva preservació i algunes d'elles podran quedar a la vista al nou edifici.

En el ple d'aquest divendres, l'equip de govern proposarà l'aprovació d'una reserva de crèdit de 3 milions d'euros per finançar la construcció del nou edifici. Per a la redacció del projecte es presentaran 5 empreses que cobraran 2.000 euros per la seva participació. D'entre elles sortirà la proposta guanyadora.

Projecte iniciat fa 13 anys

La Diputació va aprovar la compra de la finca, per tres milions d’euros, el novembre del 2004 i preveia un concurs d’idees el 2007 mentre s’executaven excavacions arqueològiques al solar, que van quedar paralitzades aquell mateix any pel departament d’Urbanisme de la Paeria argumentant que no disposaven del permís pertinent. Els treballs per documentar la muralla medieval i localitzar nous elements del conegut com a barri de les adoberies es van reprendre l’any 2015 per poder estudiar les restes abans de començar la construcció. Les restes trobades van permetre conèixer l’evolució urbana des de l’edat mitjana fins a la construcció de Ferran sobre el curs del riu Segre.

L'últim cop que la Diputació va ampliar les seves instal·lacions va ser l'any 1996, quan es va comprar l'edifici ubicat a l'altre costat de la Rambla Ferran de Lleida, on s'ubiquen actualment els serveis centrals de l’OARGTL i els Patronats de Turisme i Promoció Econòmica.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...