Actualitat

La Paeria demanarà als musulmans que busquin un solar per construir la mesquita

SEGREcom
21-05-2016
  • La Paeria demanarà als musulmans que busquin un solar per construir la mesquita

La comissió d’Urbanisme de la Paeria va aprovar per unanimitat una proposta de l’equip de govern per "iniciar els procediments i les converses convenients amb la comunitat musulmana per buscar una solució definitiva" a l’ús del Palau de Vidre com a mesquita, de manera que puguin trobar un espai "més idoni" per al seu culte. L’antiga comunitat del carrer del Nord lloga el Palau de Vidre des de fa tres anys i mig per usar-lo com a mesquita, excepte els mesos de maig i setembre, quan es traslladen a una carpa a l’Hípica. La proposta té en compte la necessitat de tenir presents els solars en els quals el planejament urbanístic admet l’ús religiós i la participació i el consens amb els veïns i altres afectats.

La resolució deriva d’una petició del PP, que inicialment reclamava que es fixés un termini màxim per a la presència dels musulmans al Palau de Vidre de sis mesos o un any, però finalment s’ha optat per no fixar cap termini, la qual cosa ha permès el consens de tots els grups. Es tracta de la primera vegada que l’ajuntament aprova iniciar una mediació per intentar posar fi a l’anòmala situació actual d’utilitzar un pavelló firal com a temple religiós. "Hem aprovat passar el document a l’àrea municipal d’Assumptes Religiosos per demanar-li que es posi en contacte amb les comunitats musulmanes i els digui que reactivin el tema. S’ha parlat de posar alguna data límit, però no es tracta d’això, sinó de fer una mediació", va explicar el tinent d’alcalde Rafael Peris. "Ningú vol que un pavelló de la Fira sigui una mesquita. És una situació provisional, però l’ideal seria que trobessin una solució definitiva, com han fet els ortodoxos comprant l’antiga comissaria de Ronda", va afegir en aquest sentit.

El consistori disposa de solars municipals que podrien ser aptes per a l’ús religiós i també n’hi ha altres de privats que podrien servir. Té intenció d’ajudar els musulmans a trobar un lloc apte, però deixant clar que ha de ser la mateixa comunitat la que busqui i compri un solar pel seu compte. "No és cap ultimàtum, però sí un primer pas per veure si busquen una ubicació millor", va afirmar Peris. Per la seua banda, el portaveu del PP, partit impulsor de la iniciativa, Joan Vilella, va destacar que la seua proposta ha permès començar a desbloquejar aquesta situació després de gairebé quatre anys i va celebrar que s’hagi pogut arribar a un acord unànime.

El Partit Popular va renunciar a fixar un termini límit amb l’objecte del consens amb la resta de grups municipals.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta