Actualitat

La Paeria planteja taxis compartits com a transport públic a l’Horta

S.E.
19-05-2017
  • La Paeria planteja taxis compartits com a transport públic a l’Horta
  • La Paeria planteja taxis compartits com a transport públic a l’Horta

La Paeria planteja dotar algunes partides de l’Horta d’un servei de taxi compartit per millorar la mobilitat dels veïns. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que aquesta opció està pensada per a les partides que queden fora del traçat de les línies d’autobús interurbà, mentre que en les que sí que passen autocars que connecten Lleida amb altres poblacions estudien, juntament amb l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM), ampliar parades a l’Horta i senyalitzar-les per millorar el servei de transport públic per a aquests veïns. La Paeria, després d’analitzar les zones de l’Horta que queden cobertes per transport públic municipal o interurbà, ha conclòs que les partides més desproveïdes són Torres de Sanui i Vallcalent, per la qual cosa proposa a l’ATM ampliar el traçat de la línia que circula per l’N-240 i les parades en aquestes dos partides. El servei de taxi compartit a baix preu funciona actualment en petits pobles de diferents comarques, habitualment gestionat pels consells.

Aquestes són algunes propostes que es debatran demà al congrés sobre el pla d’usos de l’Horta. No obstant, Larrosa va assegurar que des de l’aprovació del Pla Operatiu fa un any i mig ja han portat a terme més de 200 actuacions de millora d’infraestructures, trànsit, seguretat i planejament, entre d’altres. “En aquest mandat l’Horta ha assumit més protagonisme des del punt de vista urbanístic amb la redacció del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, un impuls d’iniciatives específiques de l’activitat i una inversió en obra pública”, va recalcar l’alcalde, Àngel Ros.

ERC, en canvi, va dir que de 36 actuacions previstes en un cronograma, tan sols se n’ha complert una. Larrosa va anunciar també que treballen en l’extensió de la xarxa d’aigua potable als punts on encara no arriba, com a Marimunt. Va incidir també en la necessitat d’avançar en agroturisme i millorar en producció i comercialització de productes de l’Horta.

Més de cent inscrits al congrés de demà

El primer congrés de l’Horta de Lleida que se celebrarà demà a la Llotja compta amb més d’un centenar d’inscrits i la Paeria confia a arribar als cent cinquanta. “Són persones que viuen i treballen a l’Horta i que debatran i faran propostes per al futur d’aquest pulmó verd de la ciutat”, va afirmar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. Va afegir que algunes de les propostes s’incorporaran al pla d’usos i altres, a la futura ordenança reguladora d’aquesta zona de la ciutat, que preveuen tenir a punt aquest mandat. En tot cas, va recalcar que la prioritat de la Paeria és preservar l’activitat agrària de l’Horta, encara que complementada amb altres que aportin un valor afegit. El president de la comissió de l’Horta, Joan Queralt, va recordar que els participants en el congrés debatran sobre la producció i comercialització agrària; les infraestructures; i el territori i altres valors no agraris. Ros va apuntar que “fem un exercici de participació que tindrà un reflex temporal a curt termini en obres, a mitjà en activitat i en la planificació com a futur”.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta