Actualitat

La UdL crearà una aula perquè nens de fins a sis anys aprenguin ciència experimentant

S.E.
28-05-2017
  • La UdL crearà una aula perquè nens de fins a sis anys aprenguin ciència experimentant
  • La UdL crearà una aula perquè nens de fins a sis anys aprenguin ciència experimentant

Fomentar la ciència des del bressol. Aquest és l’objectiu de la facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida (UdL) amb el seu projecte Espai de Ciència per a Educació Infantil que ahir va presentar en la XI Jornada de Ciència al Carrer, que es va celebrar a la zona per als vianants de Blondel. Es tracta d’un espai amb diferents experiments científics pensats específicament per a nens de 0 a 6 anys desenvolupat pels estudiants de segon del grau d’Educació Infantil Gestions Creatives i en el qual han col·laborat també escolars i mestres de diversos col·legis de Lleida. Els petits van poder provar-ho ahir a Blondel i la UdL busca ja un espai per instal·lar aquesta aula científica infantil, que podria ser a la mateixa facultat d’Educació, on podran acudir nens de fins sis anys a aprendre ciència, va explicar el professor de Didàctica de Ciències Experimentals, David Aguilar. En aquesta aula, com van fer ahir, podran experimentar conceptes com el magnetisme, la flotabilitat o l’acceleració, a través de diferents activitats en les quals els adults només adopten el rol d’acompanyants.

La jornada de Ciència al Carrer, impulsada pel Centre de Cursos Pedagògics del Segrià, es va iniciar al matí amb un experiment de gran format en el qual van fer implosionar un bidó per demostrar la força de la pressió atmosfèrica. A la tarda, més de 900 escolars d’una trentena de centres van mostrar els seus coneixements científics amb diferents experiments i demostracions en parades instal·lades al costat de l’IEI. A més, una de les novetats d’aquest any va ser la gimcana “Els cinc reptes de Ciència al Carrer”, un joc que va consistir a recórrer cinc dels experiments i respondre a una pregunta en cada un.

Estudiants del grau d’Educació Infantil Gestions Creatives han ideat aquesta aula

Els que van completar l’itinerari amb èxit van rebre com a premi científic un objecte que provoca una il·lusió òptica. En la jornada van participar també divulgadors de ciència de Lleida, Vielha, Sant Sebastià, Madrid, Girona, Elx, València, Màlaga, Andorra, Navarra, Saragossa i Barcelona.

Comparteix

Altres notícies del dia