Actualitat

A la venda 5.500 roses solidàries de xocolate de cara a Sant Jordi

SEGREcom
13-04-2016
  • A la venda 5.500 roses solidàries de xocolate de cara a Sant Jordi

L’obrador social El Rosal de Tàrrega, de l’Associació Alba, preveu vendre aquest Sant Jordi unes 5.500 roses solidàries fetes a base de galeta i xocolate, unes 1.500 més que l’any passat. Aquest és el quart any que El Rosal ofereix aquestes roses "elaborades manualment" i amb "valor social" segons va explicar ahir Núria Cendoya, responsable de l’obrador.

El Roser compta actualment amb 12 treballadors, 8 dels quals són persones en risc d’exclusió social. La campanya de la rosa de galeta va començar a principis d’abril i finalitzarà el dia de Sant Jordi. Cendoya va destacar que "no podem començar abans perquè volem que sigui una galeta molt cruixent".

Per poder arribar al seu objectiu, vendre 5.500 roses, han ampliat els punts de venda de les roses de galeta en botigues de Barcelona, escoles, associacions de pares d’alumnes, restaurants i empreses. Així mateix, aquest 2016 El Rosal ofereix un lot que inclou la rosa de galeta i el conte infantil que explica la història del seu producte estrella, l’arrugat, una galeta que no va sortir segons el que estava previst i que va acabar convertint-se en l’emblema de la casa. Des de l’obrador també han creat el hashtag #menjatlarosa perquè el dia de Sant Jordi tots aquells que ho desitgin pengin la seua rosa de galeta a les xarxes socials. L’obrador El Rosal preveu elaborar aquest 2016 un total de 10.500 kg de galetes. La campanya de Sant Jordi suposa un 7% de la seua producció.

El Rosal es va fundar el 1920 a Tàrrega per la família Serra i els productes van assolir ràpidament una gran popularitat. El 2003 es va jubilar el propietari i va cedir el negoci a l’Associació Alba, entitat social que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental de l’Urgell i la Segarra. Des d’aleshores, El Rosal continua treballant i elaborant productes amb la mateixa recepta i procés de fa gairebé cent anys, amb un alt compromís social.

Comparteix

Altres notícies del dia