Actualitat

L’Aplec vol garanties perquè la mesquita no l’afecti

L.R.
26-04-2017
  • L’Aplec vol garanties perquè la mesquita no l’afecti

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll) ha sol·licitat a la Paeria garanties perquè l’ús del pavelló 4 de Fira de Lleida com a mesquita durant el mes de maig no entorpeixi les activitats de l’Aplec, que se celebrarà del 26 al 28 de maig, atesa la proximitat amb les colles. Així ho va exposar aquest dimarts a l’assemblea de la Fecoll el seu president, Xavier Pérez, que va voler destacar que no s’oposen en cap cas al fet que resin al pavelló, sinó que aposten per garantir la convivència de tots.

I és que la Paeria llogarà al maig aquest pavelló firal a la comunitat musulmana que resa habitualment al Palau de Vidre, ja aquest espai acull diferents actes festius. “Demanem a l’alcalde, Àngel Ros, que vetllin per complir les normes de l’Aplec, que siguin per a tothom igual, és a dir, que els musulmans no aparquin cotxes dins del recinte i que siguin conscients que els Camps Elisis estaran de festa. Per això, no demanarem a cap colla que abaixi o pari la música mentre resen”, va exemplificar. Pérez va apuntar que hi hauria menys aglomeracions si els fidels accedeixen al pavelló 4 pel Camí de Picos. En els últims anys, els musulmans habilitaven una carpa a l’antiga hípica de Cappont el mes de maig.

Un cartell per "deixar-se abduir"

Garantir la convivència durant l’Aplec també va ser una de les reivindicacions més comentades durant l’assemblea, en la qual es va presentar el cartell de l’edició d’aquest any, obra de Josep Vallès de Febrer. Va guanyar el concurs de dissenys amb la seua proposta “Deixa’t abduir per l’Aplec”, que fa referència al caràcter festiu, plural i gastronòmic de la celebració.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?