Actualitat

L'Aplequet de Tardor guanya adeptes

redacció
05-10-2015
  • L'Aplequet de Tardor guanya adeptes

Més de 3.000 persones de 60 colles de l'Aplec del Caragol es van reunir ahir als Camps Elisis per celebrar el tradicional Aplequet de Tardor. Segons el vicepresident de la Fecoll, Ferran Perdrix, aquesta xifra supera entre un 5 i un 10% l'assistència registrada en edicions anteriors. Per això, de cara a l'any que ve, la Federació de Colles es planteja ampliar la zona coberta, ja que, tal com va destacar Perdrix, "l'espai de les marquesines actual ja ha quedat petit". L'alta participació consolida l'Aplequet com la segona data assenyalada al calendari de la Fecoll, després del multitudinari Aplec del Caragol del mes de maig. "És important que l'Aplequet vagi guanyant força any rere any, perquè és com un homenatge o una tornada als orígens de l'Aplec del Caragol, atès que va començar així, com una celebració d'un dia en què es compartia esmorzar i dinar", va puntualitzar Perdrix.

L'accent familiar de l'Aplequet es va veure ahir als Camps Elisis, que des de primera hora del matí es van omplir de persones de totes les edats amb ganes de passar-ho bé. Vestits amb els bambos i uniformes de samarreta i pantalons, els jardins de Lleida per excel·lència es van tenyir de color. La diversió va anar a càrrec de les partides de parxís i bitlles organitzades per la Fecoll per passar el matí abans de dinar. En total, s'hi van apuntar 16 colles i es va donar la circumstància que la mateixa va aconseguir el primer lloc en les dos competicions: All i Oli va ser la vencedora de les bitlles i del parxís. Les colles no van faltar a la tradició i van cuinar caragols en totes les modalitats, tot i que van triomfar la llauna i la cassola.

Després d'una llarga sobretaula, i passat l'ensurt de les quatre gotes que van amenaçar amb pluja, els penyistes es van acomiadar fins al maig.

guanyadors

La colla All i Oli es va emportar el primer premi del concurs de parxís i de la competició de bitlles

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta