L’Aplequet de Tardor creix

S.E.
08-10-2018
  • L’Aplequet de Tardor creix
  • L’Aplequet de Tardor creix
  • L’Aplequet de Tardor creix
  • L’Aplequet de Tardor creix

Més de 3.600 penyistes de setanta colles de l’Aplec del Caragol van celebrar ahir al recinte dels Camps Elisis l’Aplequet de Tardor, que arriba a l’edició número 37, “no només totalment consolidat sinó que cada vegada ve més gent”, va indicar el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, Ferran Perdrix. De fet, va afirmar que es tracta d’un rècord de participació, tenint en compte que van assistir-hi setanta de les cent tres penyes que participen a l’Aplec de maig. “Cada any vénen tres o quatre penyes més” a l’edició de tardor, va remarcar, i va assenyalar que els penyistes van degustar al voltant de tres tones de caragols, cuinats segons l’opció culinària triada per cada colla. Per exemple, caragols a la llauna, a la paella o a la cassola.

Perdrix va subratllar que la idea de la Fecoll és “mantenir viu l’esperit de l’Aplec tot l’any”. Va destacar que aquest any han incrementat els metres quadrats sota cobert per a les colles amb la instal·lació de dos grans envelats, han col·locat també més lavabos portàtils i un lloc de la Creu Roja. En aquest sentit, va dir que s’adapten a les característiques del recinte, però va apuntar que preferirien que estigués tot més ben asfaltat i sense els desnivells actuals i els desperfectes causats per les arrels dels arbres.

La jornada festiva va començar a les deu del matí amb un esmorzar, i la Fecoll va programar activitats d’animació per als més petits, com ara jocs de construcció de fusta. També hi va haver competició de parxís i de bitlles mixta, així com una cursa de sacs. No va faltar tampoc un ball de vermut, abans, amb la banda Café Latino Quartet i, a la tarda, els penyistes van tornar a gaudir d’un altre ball, amb la mateixa orquestra. El dia va acabar amb l’entrega de premis i trofeus de les diferents activitats i competicions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta