Actualitat

L'Escola de Pastors, en perill per falta d'ajuts

SEGREcom
03-04-2014
  • L'Escola de Pastors, en perill per falta d'ajuts

Les retallades en les subvencions han posat en perill la viabilitat de l'Escola de Pastors del Pallars, que aquest any té en marxa la sisena edició. Els responsables van assegurar ahir a aquest diari que aquest any han rebut un 50% menys d'ajuts públics que en ocasions anteriors i que només disposen de finançament (una edició compta amb un pressupost de 60.000 euros) fins al pròxim mes de juny, per la qual cosa no està garantit que pugui acabar l'actual curs, que acull 13 aprenents.

En la majoria d'ocasions, els ajuts públics els han rebut de la Generalitat, encara que també de l'Estat. Des de l'Escola de Pastors van ressaltar els bons resultats que han aconseguit des de l'inici amb un pressupost baix, ja que per les seues instal·lacions hi han passat 103 alumnes, dels quals 90 han finalitzat les pràctiques i més de la meitat d'aquests, mig centenar, es dediquen actualment al sector agrícola o ramader.

Buscar finançament privat serà ara l'objectiu dels responsables de l'Escola de Pastors per poder seguir endavant amb la seua tasca, per la qual cosa fan una crida al sector privat per col·laborar amb el seu projecte.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta