Actualitat

Menys donacions i menys usuaris al Banc dels Aliments

R.RÍOS
21-04-2017
  • Menys donacions i menys usuaris al Banc dels Aliments

Menys persones beneficiàries i menys donacions d’aliments, tot i que de millor qualitat. Aquestes són les principals conclusions que es desprenen de la memòria del 2016 que va presentar ahir el Banc dels Aliments de Lleida. La institució atribueix el descens d’usuaris (que van passar de 28.854 a 26.589) per primera vegada després d’anys amb xifres molt estables a un lleu creixement econòmic i a la creació de nous llocs de treball. “No obstant, hem d’estar atents a l’ocupació que es creï perquè solen ser contractes temporals o mitges jornades que poden portar a una cronificació de la precarietat que faci que les persones entrin i surtin d’aquesta situació”, va explicar Joan Ramon Saura, president del Bancs dels Aliments de Lleida.

Pel que fa a la disminució de la quantitat d’aliments recollida, que va passar de 1.903 tones a 1.709, la institució apunta com a causes la supressió del Recapte de Primavera, els fruits de la lluita contra el desaprofitament a la indústria alimentària, l’excepcional retirada de fruita el 2015 pel veto rus i també un increment de la qualitat dels productes que donen els ciutadans, tenint en compte les peticions del Banc dels Aliments. “D’aquesta forma hem pogut donar als usuaris uns aliments amb més qualitat nutritiva”, va assegurar Oriol Berengué, director de l’entitat.

Preveuen recollir 40.000 kg amb la campanya ‘La fam no fa vacances’

L’acte d’ahir també va servir per presentar una nova edició de la campanya La fam no fa vacances, que a Lleida ja compta amb una vintena d’activitats confirmades amb les quals el Banc dels Aliments preveu recollir 40.000 quilos. Mitjançant aquesta iniciativa, entitats, centres educatius, escoles musicals, equipaments, empreses o clubs esportius, entre d’altres, organitzen actes perquè els ciutadans col·laborin amb la institució, que va fer una crida a participar-hi. L’objectiu és poder cobrir amb aliments tot el període de vacances d’estiu.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta