Actualitat

Més de 1.700 lleidatans troben feina gràcies a la Garantia Juvenil

ANA BELLIDO
28-03-2017
  • Més de 1.700 lleidatans troben feina gràcies a la Garantia Juvenil

Un total de 3.906 joves s’han inscrit fins ara en el programa de Garantia Juvenil, dels quals 1.720 estan treballant i donats d’alta a la Seguretat Social. Aquestes xifres les va donar a conèixer ahir Mercè Garau, la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta d’un programa impulsat per la Unió Europea que la Generalitat implementa amb els programes dissenyats pel SOC, en els quals han participat el 67% dels beneficiaris a Lleida.

Els serveis que ofereixen als joves es divideixen en grups en funció dels objectius. Les actuacions principals de Garantia Juvenil a Lleida són diverses: atenció a l’orientació i suport en la recerca de treball, en el qual han participat 1.600 joves, programes de segona oportunitat destinats als col·lectius més vulnerables que per exemple no han acabat l’ESO, que ha comptat amb 800 participants, formació professionalitzadora en la qual s’ha ajudat 400 persones a escollir la formació adequada als seus interessos, a posar-la en pràctica en empreses amb possibilitat de ser contractats. A més, s’ofereixen programes de contractació laboral i d’emprenedoria.

Aprenen a guanyar confiança i seguretat per afrontar entrevistes de treball

Per optar per algun d’aquests, els joves han de ser menors de trenta anys, aturats i amb els estudis acabats i inscrits en el programa de Garantia Juvenil. La Generalitat es compromet a enviar-los ofertes de formació, de treball, pràctiques laborals o programes d’emprenedoria en un període de quatre mesos des que van acabar els estudis o van iniciar l’atur.

El perfil majoritari dels inscrits a Lleida és el d’home d’entre 19 i 24 anys amb una formació màxima d’educació secundària i de nacionalitat espanyola. El 56% són homes i el 44%, dones, i el 52% té entre 19 i 24 anys, mentre que només el 17% té entre 16 i 18 anys i a penes el 19% no compta amb estudis superiors.

“Gràcies a ells he pogut trobar-me a mi mateixa”

Eunice Abasto, Joana Jimenez, Jaume Ruiz, Anna Mir i Abel Cerezuela són cinc dels joves beneficiaris del programa de Garantia Juvenil a la demarcació de Lleida. Tots comparteixen el perfil de joves formats que busquen feina, i dos d’elles ho han aconseguit. Concretament participen en el programa AS Singular Talent, en què els ajuden a guanyar confiança en si mateixos per afrontar les entrevistes de treball, millorar les habilitats per assolir el seu lloc de treball ideal i a redactar un bon currículum. Per finalitzar, reben un curs de postgrau de màrqueting, amb el qual esperen “aprendre a vendre’s a les empreses” perquè els contractin.

Comparteix

Altres notícies del dia