Actualitat

Möndo Loco: "T'has de deixar la pell al directe"

Joan Teixidó
13-03-2014
  • Möndo Loco
  • Möndo Loco
  • Möndo Loco

Möndo Loco són Joel Rovira, Roc Domingo, Miquel Florensa, Miquel Sáez i Emili Regant, cinc joves de Lleida que després de quatre anys de trajectòria i de formació a dalt dels escenaris estrenen disc de llarga durada, GiroMöndo. El proper divendres 21 de març el presentaran a la sala Boite de Lleida. Amb un estil musical tantes vegades definit però tan heterogeni com ho és el mestissatge, Möndo Loco parteix dels seus referents històrics, com Mano Negra o Manu Chao per donar-li un gir i una personalitat pròpia. Potser la comparació amb La Pegatina o Txarango és inevitable, però el cert és que els lleidatans van més enllà i afgeixen un so més cru, més potent i més contundent, que també pot sonar a les millors versions d'Ska-p. 

A Lleida.com els hem entrevistat just abans del llançament del disc, que podreu trobar a partir del divendres 14 a la seva web. Des d'aquesta pàgina també us podreu descarregar en exclusiva un dels temes que conformen aquest primer llarga durada dels Möndo Loco, es tracta d'El circ de la mentida, i el podreu trobar a través d'aquest enllaç. També podreu veure, al final de l'entrevista, el primer videoclip de l'àlbum, amb el tema "La viajera"

Descàrrega: MP3 - El circ de la mentida

________________________________________

 

ENTREVISTA 

- Com definiríeu el vostre estil?
- Mestissatge: Reagge, ska, rock, punk... Una barreja d'estils.

- Fa anys que se sent parlar del mestissatge. Hi creieu?
- Si, és possible que algú ho pugui veure com una cosa passada si parlem dels nostres referents, com Manu Chao, Mano Negra o NoFX, però el cert és que ha evolucionat i els darrers anys hem vist una explosió de grups d'aquest estil, com La Pegatina, Txarango o Bongo Botrako, que tenen molta tirada. D'altra banda, el món de la música ha canviat, sabem que no guanyarem res amb els discs i que hem de potenciar el directe. Ho hem de donar tot a l'escenari, deixar-nos-hi la pell i que la gent balli i gaudeixi. 

- De trajectòria curta però ascendent.
- Tot va començar a finals del 2010, en un concert del Joel en un pub de Lleida. Allà ens vam anar coneixent i poc a poc vam formar un grup amb els mateixos gustos i inquietuds. Vam començar a assajar i a fer concerts per tot el territori lleidatà per tal de consolidar la banda i començar a crear entre nosaltres una certa complicitat dalt dels escenaris. També vam donar a conèixer el grup i la nostra música. L'any 2012 hi va haver el primer punt d'inflexió, que és quan vam guanyar el Directe 2012, fet que ens va donar un reconeixement important i un impuls per fer més concerts i guanyar visibilitat. Un altre punt d'inflexió va ser quan l'any passat ens vam ajuntar amb Gambeat, baixista de Manu Chao i productor de La Pegatina i Bongo Botrako per preparar el directe que presentaríem durant els concerts de tot el 2013. Allà vam entendre que Möndo Loco passava de ser un hobby a una feina, una segona jornada laboral diària. I després d'un estiu molt intens, vam decidir entrar a l'estudi per gravar el nostre primer llarga durada.

- Què hi trobarem al disc?
- El disc, que es titula GiraMöndo, inclou 12 cançons, de les quals n'hi ha dues d'instrumentals i un bonus track en format acústic. De fet la gent que se'l descarregui hi trobarà cançons que fa temps que venim tocant en directe i que per fi les hem pogut gravar en estudi. Hem creat un disc que enganxa, amb molta canya i també amb sons més ralaxats, amb notes de reagge i sons cubans, però sense deixar de donar-li la nostra identitat. De moment ja es pot veure el primer videoclip, "La viajera". El disc el podreu trobar a la web per descarregar, i també el tindrem en format físic i en digital a la plataforma Spotify. 

- Canteu en català i castellà.
- Si, i no ho fem per acontentar a la gent, sinó perquè sincerament, a l'hora de composar ens és més fàcil fer-ho en castellà. Potser perquè els nostres referents sempre han estat en castellà i perquè el català, que és la nostra llengua materna, la cuides més, la toques amb més tacte i ens costa més. També hi trobareu anglès o francès. 

- Com teniu els concerts?
- Ens estan sortint coses molt potents. Presentarem el nou disc a Lleida el proper 21 de març a la sala Boite, i de cara a la primavera tenim concerts per moltes sales del territori català, per tal d'agafar força per un estiu que es presenta molt potent. Abans però tocarem a la Festa Major de Lleida.

- Qui us ho porta això?
- Nosaltres. Ens autogestionem. Tenim contactes amb bookings i representants, però ens ho fem tots nosaltres. Cadascú s'encarrega d'algun tema concret: un del marxandatge, un de la promoció, un altre dels contractes, un de les xarxes socials...

- A què aspira Möndo Loco?
- A passar-s'ho bé. A arribar al màxim de gent possible, que ens escoltin, que ballin i gaudeixin. I nosaltres a mirar endavant i créixer poc a poc.

- Com veieu el panorama musical a Lleida?
- A nivell de grups n'hi ha molts i de molt bons, com Renaldo & Clara o Pull My Strings. Del nostre estil hi ha La Terrasseta de Preixens, Lo kito lo pongo, o República Ska. De moviment musical n'hi ha, si mires l'agenda de concerts sempre hi ha coses, sales petites com el Cafè del Teatre, la Boite o la premiada Slàvia, que programen molt i molt bé. Ens agradaria que la gent fos més curiosa i anés a veure concerts per descobrir nova música, noves propostes. 

- Us considereu músics?
- Des del moment que fas música et pots considerar músic. De fet les grans evolucions del rock'n'roll sempre han vingut de gent que no tenien estudis de música. De músics ho som, que puguem viure de la música és una altra cosa, però ens considerem músics. I tant. 

 

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?