Actualitat

Negociacions amb la Xina perquè s'obri a la fruita de Lleida

SEGREcom
07-08-2014
  • Negociacions amb la Xina perquè s'obri a la fruita de Lleida

La Xina i Espanya treballen en un protocol que permeti als agricultors de l'Estat espanyol exportar la seua fruita a la República Popular, la qual cosa obriria un mercat immens i de grans oportunitats per al sector lleidatà. En aquest marc, una delegació de la Xina, encapçalada per tècnics dels ministeris de Comerç, Agricultura i Salut del país asiàtic, van visitar ahir la cooperativa de Soses. Ho van fer juntament amb la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, tècnics del ministeri d'Agricultura i també de la secretaria d'Estat de Comerç.

En aquesta visita tècnica, els especialistes xinesos pretenien avaluar aspectes com les condicions fitosanitàries de producció, comercialització i controls de préssecs i prunes, amb l'objectiu de firmar un acord d'exportació.

En el pacte bilateral que es firmi, la Xina pot demanar requeriments addicionals als exigits per la UE, el compliment dels quals hauran de garantir a la duana amb un certificat fitosanitari d'exportació. Espanya manté acords bilaterals similars amb països com Sud-àfrica, Israel, el Canadà o Mèxic. Manso va afirmar que "els productors lleidatans podran obrir nous mercats i fer un salt qualitatiu important cap a la internacionalització de la fruita de Lleida".

L'acord al qual s'arribarà amb la Xina és molt similar al que Espanya ja té subscrit amb Sud-àfrica per exportar fruita de pinyol. Confia a assolir el pacte en els pròxims mesos per tal de començar l'exportació de préssec i pruna la pròxima campanya.

Comparteix

Altres notícies del dia