La Xina obre el seu mercat a la fruita de pinyol de Lleida

SEGREcom
14-04-2016
  • La Xina obre el seu mercat a la fruita de pinyol de Lleida

Les autoritats espanyoles i xineses han subscrit el protocol definitiu que permet l’exportació de fruita de pinyol (préssec, nectarina, paraguaià i pruna) al gegant asiàtic, un mercat en el qual ja s’han interessat una vintena d’empreses de Lleida. Així ho va informar ahir el director d’Afrucat, Manel Simon, que va celebrar la notícia però també va aconsellar cautela a les empreses a l’hora de triar les varietats a exportar.

Feia aquesta alerta tenint en compte que la fruita de pinyol és un producte especialment perible i que la ruta més curta al mercat xinès requereix un mínim de 28 dies de viatge per a les trameses.

Va recordar que les varietats més primerenques són precisament les que tenen una vida útil més curta. Alhora va afirmar, en aquest sentit, que no "ens podem permetre cap entrepussada (en aquest nou mercat) i que hi hagi alguna partida que no arribi a la Xina en condicions òptimes".

Va destacar que el consumidor amb poder adquisitiu xinès és molt exigent, igual que els controls de les autoritats amb les importacions, però alhora valoren molt el producte agroalimentari forà, al donar-los elevades garanties sanitàries. A la Xina han esclatat diferents escàndols amb productes locals, com és el cas de la llet.

En aquests moments, hi ha 19 empreses lleidatanes que s’han inscrit en el registre obert pel ministeri d’Agricultura d’empreses interessades a exportar, encara que caldrà esperar per veure quantes acaben finalment concretant vendes al gegant asiàtic.

Manel Simon va fer aquestes declaracions poc després de participar en una jornada organitzada per l’empresa Syngenta, en la qual també van ser com a ponents experts de l’IRTA, i en què es va presentar un nou producte contra la podridura de la fruita. En aquest cas, es tracta d’un producte per a fruita de llavor que s’utilitza al camp.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?