Actualitat

Presó per al conductor d'un camió 'folrat' amb tabac de contraban

SEGREcom
27-06-2014
  • Presó per al conductor d'un camió 'folrat' amb tabac de contraban

Un total de 80.000 paquets de tabac andorrà de contraban amagats a les parets del remolc buit d'un camió mitjançant un sofisticat sistema de doble fons. Això és el que va trobar dimecres cap a les 18.00 hores un dels agents especialistes en delictes fiscals de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles. El valor de la mercaderia ascendia a 338.125 euros i el camioner, un veí de Màlaga de 45 anys, va acabar detingut per un delicte de contraban. El jutge de guàrdia de la Seu d'Urgell va decretar ahir l'ingrés a presó sense fiança per a l'imputat.

Sistema sofisticat

El decomís dels 80.000 paquets és el més important practicat dels últims anys en l'interior del recinte duaner de la Farga de Moles. També destaca pel sistema utilitzat per amagar la mercaderia. Fonts de la Guàrdia Civil van explicar que es tracta d'un dels sistemes de doble fons més sofisticats que s'han descobert fins al moment. De fet, el conductor del camió va assegurar que el remolc era buit. Tanmateix, la seua actitud i alguns detalls del remolc van fer sospitar a l'agent que efectuava el control. Els investigadors van decidir fer una revisió més exhaustiva de la carcassa. Es va procedir a retirar la tapa de tancament del remolc (un frigorífic) per comprovar l'interior de les parets (cavitats laterals, inferiors i superiors) on es col·loca l'escuma aïllant. Els agents policials van procedir a la seua extracció (vegeu el desglossament).

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions perquè se sospita que el camioner, que ahir mateix va ingressar a la presó, no va actuar sol. El delicte de contraban està penat amb condemnes de tres a cinc anys de presó.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?