Actualitat

Ros cessa Marta Camps com a tinenta d'alcalde i portaveu del PSC a la Paeria

SEGREcom
19-02-2015
  • Ros cessa Marta Camps com a tinenta d'alcalde i portaveu del PSC a la Paeria

El final més abrupte possible per a un divorci previst, però no així. És el que va succeir ahir a la nit quan l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va destituir com a primera tinenta d'alcalde i portaveu del grup del PSC Marta Camps, la seua número dos durant més de deu anys. L'espurna que va provocar l'explosió va saltar al migdia, quan els regidors del PSC van demanar a Ros que rellevés Camps com a portaveu. Va succeir després d'una reunió del grup convocada, segons Ros, perquè Camps donés explicacions sobre declaracions públiques en les últimes setmanes en què deia que volia seguir a la Paeria i assenyalava que la seua antiga relació d'amistat amb Ros havia passat a ser una relació laboral. Camps no va assistir a la reunió. Hores després, a les 19.00, Ros va confirmar aquesta petició de relleu, però va precisar que no "s'ha cessat la senyora Camps" i que no hi hauria una decisió fins demà divendres, després d'una reunió amb l'executiva local del PSC que encapçala la mateixa Camps. No s'ha de ser impulsiu", va assenyalar.

Tanmateix, a les 22.00 ja l'havia cessat com a portaveu i com a primera tinenta d'alcalde. Ros va dir que va prendre la decisió "perquè he rebut un requeriment notarial de la senyora Camps en el qual m'amenaça amb accions legals. No és la relació que hi ha d'haver entre l'alcalde i la seva primera tinenta d'alcalde, la persona de màxima confiança, una confiança que s'ha anat deteriorant en l'últim any i mig des del dia que vaig dir que em tornaria a presentar a alcalde". A més, va revelar que l'estiu passat Camps li va enviar "un altre escrit amenaçador sobre un tema de contractacions de persones que suposadament no es feien bé, la qual cosa no era així, com va acreditar un informe del secretari". "L'he cessat -va prosseguir- perquè no té sentit fer un requeriment notarial donant per fet que la cessaríem, la qual cosa no havia succeït, i s'ha avançat dient que emprendria accions legals perquè no se la podia cessar a causa d'un article en una revista digital". Tot seguit, va dir que aquest escrit (vegeu comunicat en PDF a Segre.com), "mai no ha estat una possible causa de cessament". "És per falta de confiança", va insistir, i va destacar que "quan vaig anunciar que em tornava a presentar veuria frustrades les seues aspiracions i l'últim any ha estat molt dur". "No us podeu imaginar el que ha estat, el que he aguantat en una empresa no s'aguanta més d'una setmana", va indicar, i va dir que no l'havia cessat abans "perquè tinc paciència i he prioritzat el bé comú fins que han arribat els requeriments". "Em sento profundament traït per la persona de la màxima confiança, és molt difícil de suportar moralment ser traït per algú a qui l'hi has donat tot a l'ajuntament i al partit, és profundament inhumà".

Ros va dir que espera que Camps es mantingui com a edil al grup socialista i va advertir que si l'acusés de "falsedats" estudiaria accions legals.


L'acudit del Balasch (Cliqueu per ampliar)

Comparteix

Altres notícies del dia