Actualitat

Salàs de Pallars recuperarà el pròxim curs l'escola clausurada des de feia setze anys

SEGREcom
10-03-2015
  • Salàs de Pallars recuperarà el pròxim curs l'escola clausurada des de feia setze anys

Salàs de Pallars recuperarà el pròxim curs l'escola de Primària, tancada des de l'any 1999. Així ho va confirmar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en la presentació de les novetats en la preinscripció en educació infantil, Primària i ESO a Catalunya, que s'obre avui i finalitza el dia 17. La conselleria respon així a una reivindicació de famílies i de l'ajuntament d'aquesta localitat del Pallars Jussà, on actualment hi ha una desena de nens en edat escolar que estudien en centres de Tremp i la Pobla de Segur.

L'alcalde, Francesc Borrell, va expressar la seua satisfacció per la reobertura. "És un nou servei a la població, i a més un poble és més poble si té escola", va dir, i va destacar el suport rebut des de la delegació d'Ensenyament de Lleida. Borrell va assenyalar que, encara que la població en edat escolar ascendeix a deu nens i nenes, algunes famílies podrien optar per continuar matriculant-los a Tremp i la Pobla. Va afegir que, en els últims anys, hi ha hagut diversos naixements al poble.

L'escola de Salàs serà l'únic centre clausurat a Catalunya que el Govern preveu obrir el pròxim curs. També és la primera reobertura d'una escola lleidatana des de la de Torrelameu, el 2010. Ensenyament va corroborar també l'obertura del nou institut de la Seu amb dos grups de primer d'ESO.

Les previsions d'Ensenyament inclouen més places de Primària i d'ESO i menys per a Infantil a Lleida. Així, es preveuen 1.126 grups de Primària, 12 més i que sumen 28.150 escolars; mentre que a la Secundària hi haurà 618 grups, 13 més amb un total de 18.540 alumnes. A Infantil, passaran de 561 a 546, amb 13.650 nens i nenes.

Comparteix

Altres notícies del dia