Actualitat

Sanejament del riu a Pardinyes

SEGREcom
01-09-2015
  • Sanejament del riu a Pardinyes

Una excavadora, un camió grua i un altre de càrrega van iniciar ahir les obres de dragat del ramal del curs del riu Segre que passa pel costat de la zona esportiva de Pardinyes, després que la setmana passada quedessin completats els treballs previs de construcció d'una bassa de terra i de desbrossament per permetre l'entrada de les màquines.

L'actuació comportarà la retirada de tot el fang i la vegetació invasiva que s'ha acumulat durant diverses dècades entre la Mitjana i l'embarcador dels piragüistes a Pardinyes. S'excavarà fins a una profunditat d'entre dos i tres metres, que augmentarà fins als 10 a l'àrea de l'embarcador. Els treballs es prolongaran fins a finals de setembre i, una vegada estiguin a punt, aquest ramal del riu serà apte per a la pràctica del piragüisme.

Els llots són dipositats en basses de terra i una vegada estiguin secs seran transportats a un abocador específic o bé s'utilitzaran com a fertilitzant en finques agrícoles.

Al marge del benefici que aquesta obra suposarà per a la pràctica del piragüisme i per a l'estat mediambiental d'aquest tram del riu, també ha de servir per posar límit a la proliferació de mosquits que en els últims estius ha provocat nombroses queixes a Pardinyes. Aquesta actuació corre a càrrec de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, té un pressupost de 200.000 euros i ha estat encarregada a l'empresa pública Tragsa, que al seu torn ha contractat l'empresa lleidatana Teixidó.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta