Actualitat

'Tutors' per ajudar a créixer quinze joves empreses

SEGREcom
14-10-2014
  • 'Tutors' per ajudar a créixer quinze joves empreses

Quinze empreses lleidatanes participen en el programa d'acceleració empresarial Start-Up Catalonia, que s'emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat i que a Lleida és gestionada conjuntament amb GlobaLleida. Les firmes Elias Forner, Imartec, Katae Energia, Parapent Organyà, Punt Eco, Clibb, Creabit, Idieureka, King of App, Near Crumbs, Use It, Wattenergia, Centre d'Estudis de Genòmica i Nutrició, Neosalus i Repaqste van començar ahir el programa a les instal·lacions del Centre Europeu d'Empreses i Innovació (CEEI) a la Caparrella.

Totes tenen menys de cinc anys de vida, han estat seleccionades per la seua capacitat de creixement a curt termini i pertanyen als sectors de la mobilitat sostenible, l'alimentació, els sistemes industrials, la salut i els recursos naturals, entre d'altres.

El programa té una durada de sis mesos i l'objectiu final és que les firmes participants augmentin la facturació, trobin nous sistemes de finançament, exportin i creïn llocs de treball.

Mentors i orientació

Oriol Oró, conseller delegat de GlobaLleida, va destacar que pretenen "ajudar les empreses en el seu estat inicial perquè surtin al mercat en una etapa més avançada", és a dir, en millors condicions de competitivitat. Cada empresa "ven" el seu producte o servei a un possible tutor, que s'impliqui en el seu projecte i les orienti. Els participants també compten amb mentors (empresaris ja consolidats que els expliquen la seua experiència) i reben formació de professionals qualificats en diferents àrees empresarials, com finançament, màrqueting, gestió o internacionalització. Podran presentar els seus projectes davant d'experts i inversors privats i tindran accés als serveis i contactes d'Acció, com la xarxa Tecnio o els Centres de Promoció de Negocis i antenes tecnològiques.

A Catalunya hi ha set acceleradores empresarials i la primera que va ser creada, la de Girona, va ajudar les empreses a augmentar la facturació entre un 40% i un 60%. La de Lleida és, juntament amb les de Vic i Reus, l'última a entrar en funcionament.

Comparteix

Altres notícies del dia