Actualitat

Un poble a la llum de les espelmes

s. diego
28-08-2015
  • Un poble a la llum de les espelmes

Els carrers d'Erill la Vall es van il·luminar aquest dijous a la nit amb la llum de 5.000 espelmes en la celebració de la tercera Nit de la Llum, una iniciativa que permet descobrir els racons d'aquest nucli de la Vall de Boí de la forma més romàntica. Un dia a l'any, tots els veïns del poble apaguen els llums de carrers i places i l'única il·luminació s'aconsegueix amb espelmes. En aquesta ocasió van ser més de 5.000, moltes més que en les dos edicions anteriors, ja que l'organització cada vegada introdueix nous racons i novetats per descobrir. La Nit de la Llum és una iniciativa que va sorgir dels mateixos veïns d'Erill la Vall, que van proposar aquesta idea per atreure visitants a través d'una celebració relacionada amb la nit, el foc i la llum.

La celebració d'aquest dijous va començar a les cinc de la tarda amb l'obertura del mercat d'artesania local i la celebració de tallers infantils a l'alberg Borda Vidal. Cap al tard, poc abans de les vuit, va començar l'encesa d'espelmes acompanyada de la música dels acordions. Més de mil persones van participar en la festa, entre veïns i visitants, que van ajudar a encendre les candeles en tot el seu recorregut fins a arribar a la plaça de l'església. Precisament, la jornada també va comptar amb una visita guiada a l'església de Santa Eulàlia, declarada Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des de l'any 2000. A la nit, i per acabar la festa, hi havia prevista l'actuació del grup de música de la comarca Maitans i el tradicional ball del fanalet, que va tancar la celebració.

Si l'any passat els organitzadors van repartir la beguda de la llum, un combinat creat amb motiu de la festa, en aquesta ocasió van introduir elMenú de la nit, una proposta assequible que van oferir els restaurants locals a tots els visitants.

La Nit de la Llum s'afegeix a la baixada de falles a Erill la Vall com dos dels atractius de l'estiu en aquest nucli del Pirineu lleidatà. Totes dos festes combinen el foc i la llum per il·luminar la nit i atreure la participació de veïns i visitants. "La Nit de la Llum va ser una idea magnífica dels veïns que s'està consolidant i cada any aconsegueix atreure més visitants", va afirmar aquest dijous Joan Perelada, alcalde de la Vall de Boí.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta