El Pont de Suert acollirà la primera edició del Cabanera Fest

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
11-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pont de Suert acollirà la primera edició del Cabanera Fest
    Peu de foto: 
    El Pont de Suert, Autor Roger Gras @rogergrasguia.

Aquest any, el municipi del Pont de Suert s'engresca amb un esdeveniment únic que uneix la cultura, l'art escènic, la gastronomia, la sostenibilitat i la bellesa del seu entorn natural: La Cabanera Fest. El festival, que se celebra per primera vegada, té lloc aquest 18 de maig, convertint els carrers de la localitat en un gran escenari.

La Cabanera Fest no és només una celebració, sinó una oportunitat per ressaltar el valor del municipi i realçar la seva identitat. Des dels seus racons més recòndits fins als seus 27 pobles.

El nom del Festival "La Cabanera" ens transporta a una autèntica connexió amb el territori, simbolitzant el camí que els animals prenen cap a les muntanyes, envoltat de camps. És un espai d'unió entre els sectors agrícola i ramader, entre els territoris, les valls i les persones. Després de la recent inclusió de la transhumància com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per part de la UNESCO el desembre del 2023, la cabanera que passa pel nostre municipi s'ha convertit en un testimoni viu d'aquest llegat tradicional i ho volem celebrar!

El festival vol destacar el sector agroalimentari tant agrícola com ramader i promocionar el producte de km 0 del territori, ressaltant la seva àmplia gamma i la qualitat de l'oferta gastronòmica i artesanal. A més, La Cabanera Fest presenta una programació d'arts en viu, tallers interactius i espais de conscienciació ambiental, tot inspirat en la riquesa cultural i natural del municipi.

Un dels moments més esperats del festival és la visualització del curtmetratge documental sobre el sector agroalimentari i les tasques dels i les treballadores i productores agrícoles i ramaderes del municipi, destacant les seves feines i les seves contribucions. Aquest documental no només il·lustra les històries i les tradicions locals, sinó que també ofereix una mirada a la bellesa i la complexitat de la vida rural al Pont de Suert i tot ressaltant la importància del seu valor.

A La Cabanera Fest, tindrem l'oportunitat d'explorar i experimentar el millor que el municipi del Pont de Suert té per oferir, connectant amb la natura, la cultura i la comunitat del territori.

No et perdis aquesta oportunitat per a conèixer aquest territori!

Vine el 18 de maig i celebra amb nosaltres a La Cabanera Fest al Pont de Suert!

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà