10 noves obres en la cinquena exposició d’ALMA al parc escultòric d’Almacelles

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
03-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 10 noves obres en la cinquena exposició d’ALMA al parc escultòric d’Almacelles
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

La cinquena edició de l'exposició biennal del Parc Escultòric ALMA Sculpture Park d'Almacelles ha afegit 10 noves obres al catàleg, que actualment compta amb 48 escultures a l'aire lliure al Parc Europa d'aquesta localitat del Segrià. Entre les peces destaquen les de Josep Guinovart, Eduardo Chillida i Wenceslao Jiménez, entre altres.

La inauguració de la biennal s'ha integrat dins les activitats de la tradicional Festa de l'Aigua d'Almacelles, que durant el cap de setmana també ha inclòs esdeveniments com el 44è Concurs de Sardanes Vila d'Almacelles, la 69a Desfilada de Carrosses i l'11è Concurs de Comparses. L'alcalde Joan Bosch, el regidor de Cultura, Josep Torres, la comissària d'ALMA Sculpture Park, Luisa Noriega, i membres de la corporació municipal han rebut el rpesident de la Diputació, Joan Talarn, en aquesta ocasió.

Joan Talarn ha subratllat que "Lleida és terra d'oportunitats, i això és gràcies a la sort de viure en un territori que sap aprofitar les seves singularitats. Almacelles, en aquest cas, destaca amb el Parc Escultòric, que sorgeix de l'aposta per projectar el municipi a través de l'art, l'arquitectura i l'urbanisme. Les experiències culturals són la nostra manera de narrar-nos i, al mateix temps, de projectar-nos cap als altres i cap al futur."

Les noves obres incorporades al Parc Escultòric ALMA Sculpture Park d'Almacelles inclouen creacions com 'Així mateix', de l'artista alacantí Moisès Gil; 'Tòtem', del colombià Duvan López; '28 setmanes', del lleidatà Miguel Ángel Murillo; 'El secret dels amants', de la barcelonina Olalla Roca; 'L'objectiu dels mediocres', de l'escultor de Vilanova de Bellpuig Pep Solé; 'Ball d'agulles', de l'ebenista d'Almacelles Pedro Albejano; 'Cavall de carreres', de l'autodidacta de Benavent de Segrià Ramon Inglés; 'Incondicional', de la murciana Maribel Vera; 'Thon', del castellonenc Adrian Arnau; i 'La otra cara', del barceloní Javier de Mendoza.

Joan Talarn ha felicitat Almacelles per convertir la seva identitat en un reclam social i cultural, transformant la pròpia història de la vila medieval construïda de bell nou al segle XVIII. Aquesta transformació inclou l'arribada, al segle XX, de l'aigua del Canal d'Aragó i Catalunya, que ha convertit una economia de secà en el fèrtil regadiu que continua sent la base de la projecció d'Almacelles. "Aquests orígens es fusionen en el magnífic Parc Escultòric, que cada dos anys renova i amplia la seva col·lecció d'obres, i en la tradicional Festa de l'Aigua," ha conclòs Talarn.

L'alcalde Joan Bosch ha ressaltat la importància per a Almacelles de ser un referent en l'escultura a l'aire lliure, expressant el compromís del municipi a repensar el futur del parc amb aquesta perspectiva.

Comparteix

També t'interessarà