18 dones migrants de Lleida en el projecte "Dones en transformació mitjançant l'expressió artística"

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
16-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 18 dones migrants de Lleida en el projecte "Dones en transformació mitjançant l'expressió artística"
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El tinent d’alcalde d’Acció i Innovació Social, Carlos Enjuanes, i el regidor de Cooperació, Jackson Quiñónez, participen avui en una de les sessions del projecte "Dones en Transformació" organitzat per la Regidoria de Cooperació. Aquest programa està destinat a dones que formen part d'associacions o que tenen experiències migratòries a les seves famílies.

En aquest taller d'expressió artística, que consta de 12 sessions i té lloc cada dimarts fins al 18 de juny, es posa èmfasi en l’empoderament de la dona i la gestió emocional relacionada amb el procés migratori, utilitzant disciplines artístiques com la dansa, la música i la pintura, entre altres. A través d'aquestes activitats, les participants poden explorar noves formes de comunicació, com ara l'expressió corporal no verbal.

El projecte vol reintegrar al teixit associatiu aquelles dones que en el passat estaven vinculades a diverses xarxes socials i culturals, amb la fi de recuperar la seva presència dins les associacions del col·lectiu migrant.

Altres objectius del projecte se centren en la salut emocional d'aquest col·lectiu, abordant temes com la gestió del dol migratori, l'elaboració del trauma, la construcció de la identitat i les experiències de vida.

Les sessions, ofereixen un seguiment personalitzat dels processos migratoris individuals.

L'objectiu és crear un espai de confiança i complicitat mitjançant recursos creatius per explorar les necessitats individuals, afavorir l’empoderament de les participants i proporcionar suport emocional sense judicis.

Les sessions són dirigides per la terapeuta Gemma Abelló, que ofereix recursos per potenciar el benestar emocional i social de les dones migrants de Lleida mitjançant el treball introspectiu i l'anàlisi de les seves experiències de vida.

Aquestes sessions d’expressió artística aborden diverses disciplines creatives, com l'art, la música, la dansa i el teatre, per accedir a l'inconscient i explorar la pròpia narrativa personal. A través d'aquestes activitats, es busca ressignificar les experiències viscudes i fomentar l’empoderament de les participants, tot proporcionant un espai segur sense judicis.

Comparteix

També t'interessarà