26 professors s'incorporaran als centres educatius de Lleida per fer front a la sisena onada

ACN
14-01-2022
  • 26 professors s'incorporaran als centres educatius de Lleida per fer front a la sisena onada
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

El Departament d'Educació ha nomenat 490 professors en el cinquè dia del període extraordinari habilitat per fer front a la sisena onada de la covid-19. És una mesura que se suma a la ja presa de cobrir totes les baixes iguals o superiors a 5 dies -2 menys del que és ordinari- i les dels centres amb més de 3 baixes inferiors a 5 dies. També per minimitzar les possibles baixes de professorat, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la propera. Els 490 docents nomenats aquest dijous s'incorporaran avui a les aules. Per àmbits territorials, on se n'han escollit més ha estat al servei del Baix Llobregat, amb 78. Per darrere, el Vallès Occidental amb 72 i el Consorci d'Educació de Barcelona amb 61. 

Al Maresme-Vallès Oriental n'hi ha hagut 56, a Girona i Tarragona 53 a cadascun, a Barcelona Comarques 51, a la Catalunya Central 28, a Lleida 26 i a les Terres de l'Ebre 12.

D'altra banda, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s'ha reunit aquest matí amb les direccions de tots els centres educatius catalans a l'inici del segon trimestre escolar. Una trobada telemàtica que ha convocat més de 5.000 direccions de centres de les diferents etapes educatives.

Durant la reunió s'han exposat els canvis principals en els protocols de gestió de casos covid als centres educatius. Cambray ha agraït als equips directius la feina feta tot recordant que aquest és el tercer curs consecutiu en pandèmia.

Cambray també ha avançat que les direccions dels centres educatius públics disposaran del complement de reconeixement de la funció directiva per l'exercici del càrrec: "Tenim un nou pressupost per donar resposta als principals reptes educatius. Un d'ells és el pagament del complement de reconeixement de la funció directiva. Un pagament que es farà a efectes d'1 de gener, i que dona resposta a un compromís que vam assumir des del Departament i que ara resolem".

Aquest complement està establert a l'article 30.3 del decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta